Vineri, 02.02.2017, elevii claselor a VII-a din Liceul Teoretic Naţional au participat la o nouă şi captivantă activitate din cadrul programului de „Predare alternativă”- vizita la Muzeul Tehnic Dimitrie Leonida din Bucureşti.

Partea de început a presupus o „excursie” urbană, parţial cu metroul, parţial la pas, de la staţia Piaţa Unirii până la muzeu, acolo unde au fost întâmpinaţi de către un ghid competent şi care a ştiut să-i introducă în atmosfera secolelor trecute. Implicarea plină de entuziasm a elevilor L.T.N. a fost rememorată de către domnul profesor Iulian Vlăduțu astfel: „Copiii au participat cu foarte mult interes la tot felul de experimente fizice legate de electricitate, inducție magnetica, electromagnetism, magnetism, momente captate in imagini si filmulețe.”

Alt punct de interes al vizitei l-a reprezentat colecţia de maşini a muzeului care a reuşit să îi impresioneze pe toţi cei prezenţi; iată doar câteva exemple: primul automobil aerodinamic din lume care seamănă cu o picătura de apă în cădere, construit de către Aurel Persu, primul automobil-trăsura care a circulat în Bucureşti, maşina electrică SARMIS, cel mai mic automobil din lume cu profil aerodinamic – SOLETA, primul model de bicicletă cu roţi de lemn din România şi pe listă se mai pot adăuga multe modele de motorete şi scutere.

Partea finală a vizitei a fost rememorată de către domnul profesor Iulian Vlăduțu: „După vizita la muzeu a urmat Mausoleul Eroului Necunoscut din Parcul Carol şi o neprogramată bătaie cu bulgări de zăpadă! In drum spre metrou am poposit la Dristor, unde ne-am încărcat bateriile, apoi am plecat spre școală. După aproximativ 6 ore şi peste 10km parcurși pe jos, am ajuns cu bine la școală.” Tot domnul profesor a promis elevilor că va răspunde pozitiv şi altor solicitări ale acestora în ceea ce priveşte astfel de activităţi educative: „Elevii au fost foarte bucuroși şi foarte interesați, dorind pe viitor şi alte activități cu profesorul lor favorit!” Altfel spus va exista cu siguranţă un „Va urma…!”

Vă invităm să urmăriţi călătoria elevilor prin intermediul câtorva dintre multele fotografii de la acest eveniment!