În perioada 5-12 februarie 2017, elevi de gimnaziu ai Liceului Teoretic Naţional au răspuns cu mult entuziasm invitaţiei Clubului LTN de a participa la o tabără de ski organizată pe Valea Cocorei, Moroeni, din judeţul Dâmboviţa.

Această tabără, parte a Programului LTN – La Pas Prin Ţara Mea, a reuşit să fie pe gustul tuturor şi chiar o săptămână de neuitat. Astfel, încă din prima zi, elevii participanţi au avut parte de suprize plăcute: la sosire, au fost întâmpinaţi cu un „Cocktail de primire”, iar prima vizită ,,de recunoaştere” a zonei i-a fermecat pe elevi atât de mult încât ar fi durat mult mai multe ore dacă nu ar fi venit seara! Fără îndoială, principala şi cea mai interesantă sau aşteptată activitate a fost schiatul! Cursurile s-au desfăşurat pe grupe, cu monitori care au ştiut să le fie buni profesori, dar şi adevăraţi prieteni care i-au ajutat să descopere o pasiune nou pentru unii sau să devină nişte schiori şi mai buni, în cazul altora. Punctul culminant a fost concursul final de îndemânare, acolo unde fiecare a demonstrat ce a învăţat şi, după o competiţie acerbă, cei mai buni elevi LTN au fost răsplătiţi cu diplome, dar şi cu multe aplauze!

Alte experienţe de neuitat şi care trebuie măcar amintite: o vizită la Peştera Ialomicioara, coborârea pe schiuri seara cu lanterne, construirea unui igloo, relaxare în aer curat 100%, participarea la un program de karaoke, activități în cadrul cercurilor de desen sau lucru manual.

La sfârşitul taberei, se poate concluziona, fără teamă de a exagera, că elevii participanţi au devenit adevăraţi schiori, dar se poate spune şi că au câştigat mai mult decât atât, ceva ce nu se poate estima în bani sau diplome: o experienţă de viaţă îmbogăţită şi de neuitat, noi relaţii de prietenie legate atât între ei, cât şi cu profesorii însoţitori prof. Michael Nicoară și prof. Corina Onofrei. Altfel spus, aşa cum amintea la final dna. prof. Corina Onofrei: ,,Această tabără a fost cărămida ce simbolizează fundaţia şi succesul acestui program LTN – La Pas Prin Ţara Mea, unul menit să pregătească elevii săi pentru viaţă.”

La rândul lor câțiva elevi au exprimat următoarele opinii:

  • „Mie mi-a plăcut foarte, foarte mult! În această tabără am schiat, ne-am distrat, am dansat, am fost prin excursii. Sunt foarte fericită, deoarece am învăţat să schiez mai bine! mă bucur că voi avea posibilitatea să particip și la alte astfel de excursii şi tabere care să ne valorifice spiritul de echipă și competențele sportive.” – Alessia Marica, cls a 5-a.
  • “Mie mi-a plăcut super mult pentru că am schiat, am mers la un foc de tabără, am făcut un igloo, am participat la concursuri, şi am învăţat să mă dau cu placa. și data viitoare aș vrea să merg în tabără tot cu profesorii mei preferaţi, Corina Onofrei şi Michael Nicoară!!!” – Maria Popescu, cls a 5-a.