În fiecare zi de școală, Liceul Teoretic Național le oferă elevilor, dar și profesorilor și personalului nedidactic posibilitatea de a mânca la cantina școlii, de care se ocupă echipa Scolarest. Pentru că LTN înseamnă de la prichindei de grădiniță până la adolescenți în prag de majorat, la cantină se mănâncă prânzul, dar și două gustări (la cerere se poate servi și micul dejun). Bineînțeles, în fiecare zi sunt pregătite sandwich-uri, fresh-uri de fructe și ciocolată caldă pentru cei care au nevoie de un mic supliment.

Succesul cantinei LTN se datorează și modului transparent de lucru, fiind afişat meniul pentru săptămâna care urmează, alături de descrierea ingredientelor fiecărui fel de mâncare. În plus, meniul ajunge în fiecare zi de vineri și la părinți, pe mail. Astfel, copiii știu ce bunătăți îi așteaptă! După cum spun însă unii părinți, sunt copii care nu vor să le fie dezvăluit meniul dinainte pentru a fi surprinși când ajung la masă.

Cantina Scolarest

Cantina Scolarest

Cantina Scolarest

Cantina Scolarest

Cantina Scolarest

Cantina Scolarest

Pentru că impresiile celor care mănâncă la cantină sunt extrem de importante pentru echipa Scolarest, există şi un caiet de sugestii, unde elevii și profesorii pot scrie ce ar dori să apară în meniu – de exemplu, pe 8 noiembrie, bucătăria LTN a răspuns uneia dintre cerințe – șnițele (la cuptor – pentru a nu se pierde din vedere ideea de mîncare gustoasă, dar sănătoasă!). De asemenea, apropierea unei sărbători este marcată şi în cantină, atât prin decor, sala fiind mereu înfrumuseţată cu decoraţiuni specifice, dar şi în meniu, unde sunt introduse noi feluri de mâncare. Astfel, de Halloween, sala de mese a fost decorată în spiritul sărbătorii, iar din meniu nu a lipsit dovleacul, din care doamnele bucătărese au pregătit o plăcintă delicioasă. Deşi nimeni nu a petrecut Crăciunul la şcoală, cu toţii am intrat în atmosfera acestei sărbători încă dinainte de vacanţă, după ce la cantină a apărut un brad împodobit, dar şi alte decoraţiuni specifice, iar în ceea ce priveşte meniul am avut posibilitatea de a alege sarmale.

Pe de altă parte, reprezentanții LTN cât și cei ai Scolarest, care se ocupă de prepararea și servirea mâncării de la cantină, vor să știe ce își doresc părinții pentru copiii lor în ceea ce privește alimentația. În luna octombrie, a fost făcut un chestionar de satisfacție cu privire la meniu. În primul rând, părinţii găsesc foarte util faptul că primesc pe mail meniul pentru săptămâna care urmează. Potrivit răspunsurilor părinţilor, printr cele mai îndrăgite feluri de mâncare se numără lasagna, ciorba a la greque, piept de pui cu mămăligă sau gustarea de după-amiază. Chestionarul s-a dovedit foarte folositor, urmând să se ţină cont de opiniile părinţilor pentru îmbunătăţirea meniului acolo unde a fost sugerat acest lucru.
Suntem cu toţii curioşi să vedem ce surprize culinare ne aşteaptă în 2017!