Liceul Teoretic Național din București desfășoară Zilele LTN” sub genericul  “Împreună înfăptuim visul LTN” – acțiune prilejuită de împlinirea a 5 ani de la înființarea școlii noastre.

Fondatorii acestei instituții particulare au pornit în anul 2012 pe drumul creării unei școli moderne, în care nici un elev să nu termine LTN fără să știe la ce e bun, doar cu 38 elevi. Astăzi LTN numără peste 230 elevi care își trăiesc visul de a merge la o școală interesantă, în consens cu aspirațiile și preocupările lor, cu actualul nivel de dezvoltare a științei și tehnologiei mondiale.

Cadrele didactice sunt angajate într-un demers instructiv-educativ la standarde maxime. La fel, baza materială a liceului nostru este una de excepție, modernă în toate atributele ei, de un înalt nivel.

Începând cu 11 mai 2017, Zilele LTN” se desfășoară pe segmente deosebit de interesante pentru participanți – elevi, părinți, parteneri, mentori și invitați – până în 16 iunie 2017. Prima zi cuprinde, sub emblema “Ziua partenerilor din sectorul de stat”,  începând cu orele 15:30, prezentarea activităților și istoricului LTN, vizitarea campusului LICEUL TEORETIC NAȚIONAL, prezentarea de propuneri pentru implicarea elevilor și profesorilor în programe de interes pentru autoritățile publice locale.

Urmează, în perioada 15 mai – 19 mai a.c., activități aplicate din Programul “Mai mult decât Școala Altfel”, precum: vizite la Grădina Botanică din București, la Ferma animalelor din Pantelimon, la Teatrul Țăndărică, precum și excursii în Pădurea Băneasa, la Bran, Râșnov, Mausoleul de la Mateiaș, la Mânăstirea Nămăiești, de-a lungul Dunării până în Banat, la Cetatea Devei, la Muzeul locomotivelor din Reșița, Muzeul Țării Crișurilor din Oradea și în multe alte locuri.

În perioada 22 – 30 mai se desfășoară “Ziua partenerilor privați”, “Ziua științei și tehnologiei”, “Ziua părinților, bunicilor și mentorilor LTN”, “Ziua culturii”, “Ziua Sportului”, “Ziua copilului”.

Din 7 iunie până în 16 iunie, au loc ”Serbările școlare” de sfârșit de an, de la clasele pregătitoare până la nivelele primar, gimnazial și liceu, activitățile încheindu-se cu Ziua personalului LTN.

De la început și fără echivoc fondatorii LTN și-au propus ca viitoarea școală să se situeze la standarde înalte iar activitățile organizate în cadrul Zilelor LTN sub deviza Împreună înfăptuim visul LTN”  nu fac altceva decât să demonstreze acest lucru.