A sosit vacanța cu trenul din Franța!

Ieri a fost ultima zi de școală și pentru elevii Liceului Teoretic Național. A fost un an plin de realizări care a marcat și împlinirea a cinci ani de activitate a școlii noastre. Și, ca de fiecare dată, serbările și festivitățile de încheiere a anului școlar s-au constituit în prilejuri de bucurie pentru elevi, profesori, părinți și bunici.

Elevii din ciclul primar s-au întrecut în a arăta părinților și bunicilor, emoționați până la lacrimi, ce lucruri noi și interesante au deprins și pregătit în cadrul marii familii a Liceului Teoretic Național.

Cei din ciclurile gimnazial și liceal, din ce în ce mai stăpâni pe ei, fără inhibiții și cu priviri luminoase, s-au mândrit cu rezultatele obținute la multiplele activități de educație formală, non-formală și informală la care au participat de-a lungul anului.

Dar să vedem cum s-au desfășurat lucrurile.

Cei mai mici dintre membri familiei Liceului Teoretic Național, copiii de la grădiniță au încântat părinții, bunicii și invitații cu momente de neuitat.

Clasa pregătitoare ARICI a celebrat sărbătoarea Literelor și a Cifrelor deprinse de-a lungul anului școlar. Cu ajutorul rimelor și a cântecelor, copiii au demonstrat că sunt pregătiții pentru a începe la anul clasa I.

A fost rândul clasei pregătitoare BUBURUZELE care a chemat vacanța printr-un spectacol intitulat “Vara”. Serbarea a cuprins și un program în limba engleză dar și un dans al echipei de majorete a LTN.

Clasa a I-a s-a întrecut pe sine prezentând în versuri alese Alfabetul și Cifrele învățate în primul an de școală. Apoi copii au cântat în limba engleză și au dansat pe ritmuri aranjate într-o coregrafie creativă.

Clasa a II-a a pregătit serbarea “Un pisoi de la oraș”. Aventurile pisicii ne-au oferit pilde pentru viață tuturor celor prezenți, iar copiii s-au bucurat îndelung de aplauzele spectatorilor.

A fost rândul clasei a III-a să prezinte “momente și schițe” despre bucuria de a fi elev, precum și cântece în limba engleză. Cele opt scenete scrise de îndrăgitul autor Mircea Sântimbreanu au iscat aplauze îndelungi din partea invitaților.

În sfârșit clasa a IV-a a prezentat un regal dedicat sfârșitului ciclului primar. Micii campioni au cântat cu emoție “We are the champions”, au prezentat o piesă de teatru și au adresat mesaje în versuri către colegi și profesori. Au fost lacrimi de bucurie și emoții.

“Ultimul Clopoțel” a prilejuit elevilor din clasa a XII-a clipe care vor rămâne mereu în amintirea lor.

Aceleași emoții le-au trăit și elevii de clasa a VIII-a.

În sfârșit, Festivitățile de încheiere a anului școlar 2016-2017 au marcat și începutul vacanței de vară.