Evaluarea Națională, sesiunea iunie 2017, s-a încheiat cu bine, pentru toți cei 19 elevi ai clasei a VIII-a, promoția 2017, media mediilor obținute fiind de 8,72, în creștere față de anii trecuți.

Notele la examen reflectă rezultatele școlare obținute pe parcursul nivelului gimnazial iar, în unele cazuri, elevii au obținut rezultate chiar mai bune decât mediile lor generale. Mediile de admitere rezultate se situează între 7,20 și 9.96, iar 60% dintre elevi au medii peste 9,15.

Ce este cel mai important, însă, este faptul că elevii noștri au trecut cu bine prin acest prim examen important și au devenit mai încrezători, mai conștienți de propriile capacități și competențe școlare și de viață.

A susține un examen este o experiență diferită de cea unui test sau a unei teze și trezește emoție atât pentru părinți cât și pentru elevi, chiar și atunci când sunt foarte bine pregătiți. Astfel că, pe lângă pregătirea temeinică la disciplinele de examen, elevii noștri au beneficiat și de suportul emoțional al familiei și al profesorilor și de sfaturi despre cum să transforme emoțiile în combustibil constructiv, cum să își păstreze calmul și să își dozeze timpul de lucru și efortul cognitiv astfel încă să obțină cel mai bun rezultat posibil pentru ei. Nu în ultimul rând, pregătirea pe care elevii noștri o primesc este orientată nu doar către a obține rezultate bune la disciplinele de examen, ci mai ales pentru a îi ajuta să descopere și să bucure de talentele native și de interesele specifice pe care le au. Deviza noastră este ca niciun elev să nu termine anii de studiu fără a ști la ce este bun.

Îi felicităm pe elevii noștri și pe profesorii coordonatori ce i-au ajutat la pregătirea acestui examen, doamna profesor Doina Popescu, limba și literatura română, și domnul profesor Iulian Vlăduțu, matematică.

Mult succes în viața de liceeni!

LTN la evaluare 2017