Ele rămân vii prin… whatsapp, instagram, snapchat, twitter, facebook…

La pas prin ţara mea cu liceenii de la Liceul Teoretic Naţional

Excursia Pe drumul vulcanilor și al sării, (6-8 octombrie 2017, Clasele a IX-a, a X-a și a XI-a)

Emoții firești înainte de plecare, copii înfrigurați, pregătiți de drum lung, cu bagaje numeroase. Și..plecăm.

Ce ne-a plăcut în aceste trei zile? Desigur, cetatea Feldioara, unde am avut privilegiul de a fi singurii ce au călcat pe urmele istoriei, întrucât porțile erau închise, ea fiind încă în curs de restaurare. Ruinele ne-au amintit de luptele duse de antecesori, iar priveliștea din turnul cetății ne-a umplut sufletele de bucurie că avem o țară atât de frumoasă.

Salina de la Praid ne-a oferit nu doar sănătate, ci și relaxare – mai puțin ieșirea din ea, căci autobuzul s-a încăpățânat să ne țină într-o așteptare chinuitoare. În salină, am redevenit cu toții copii: ne-am dat în leagăne și ne-am plimbat, ”dându-ne pe gheața” din interior.

Însă ce ne-a impresionat cel mai mult a fost Sovata, o minunăție de stațiune, în care am avut plăcerea de a vedea străzile înguste pline de produse tradiționale și de dovleci ciopliți…unde am respirat un aer așa de curat cum numai în rai cred că mai avem ocazia să o facem…unde am văzut oameni zâmbind, pe malul lacului Ursa și nu numai…E clar că ne-am îndrăgostit de locul acesta și că vom reveni, când vom avea ocazia, în aceeași formulă sau cu familiile ori cu prietenii.

Au fost trei zile în care muzica din autocar și veselia ne-au caracterizat, în care s-au legat prietenii noi ori s-au consolidat cele vechi, în care am adunat amintiri și zâmbete de neprețuit.

Impresii ale elevilor:

A fost frumos! Am învățat despre portul popular al locuitorilor din zonele cuprinse în program. Am vizitat cetatea Feldioara, m-am plimbat prin țara mea și asta a fost cel mai important! Cel mai frumos lucru au fost profesorii însoțitori care s-au bucurat alături de noi. Camerele au fost curate și totul a fost minunat! Mulțumim și vă rugăm să mai faceți și alte excursii marca LTN! Distracția garantată! 😉

Mihai Negrea, clasa a VIII-a

A fost o excursie foarte plăcută și interesantă. Mâncarea a fost adecvată, cazarea a fost bună, a fost foarte distractiv, obiectivele vizitate fiind prezentate într-un mod interesant și ușor de urmărit. Colegii cu care am împărțit experiența au fost foarte prietenoși și deschiși. Profesorii ne-au tratat pe toți participanții cu seriozitate și atentie, oferindu-ne ajutor la nevoie. Abia aștept următoarea excursie LTN!

Horia Cosma, clasa a X-a A

Excursia a fost foarte tare! Mi-a plăcut în special salina de la Praid. Cazarea a fost bună, mai ales în a doua seară, la Sovata. Mi-a plăcut atmosfera din excursie, cu râsete, glume și muzică bună! Colegii au fost foarte de treabă, ne-am distrat cu toții, dar și cu profesorii însoțitori, pe care i-am cunoscut în alt context decât cel de la școală! Mulțumesc LTN pentru aceste excursii!

Andrei Mașala, clasa a XII-a A