Warning: Undefined array key "hidden" in /home4/liceu/public_html/wp-content/plugins/fusion-builder/shortcodes/fusion-gallery.php on line 756

Colinde la LTN

19 decembrie 2017

Iarna a venit cu surprize și serbări la Liceul Teoretic Național! Am celebrat o zi fantastică, înconjurați de spiriduși, moși și căciunițe, prințese ale zăpezii și fulgi de nea dansatori. Personalul LTN alături de doamnele învățătoare au decorat școala și mai ales sala de sport, unde au fost așteptați părinții și Moșul.

Serbările claselor primare au fost prezentate de două gazde minunate care, ca la marile saloane, au anunțat fiecare moment al evenimentului și au încurajat publicul la aplauze. Micuții de la clasele pregătitoare au prezentat colinde și dansuri în mai multe limbi străine.

Clasele a I-a și a II-a au stârnit emoție cu un dans în perechi pe ritmuri de vals dar și cu o reprezentație de street-dance oferită de un elev aflat la început de drum, talentat și foarte dezinvolt pe scenă! Clasa a II-a a făcut urări și a transmis felicitări, iar clasa a III-a ne-a introdus în atmosfera de sărbătoare pregătind câteva colinde cunoscute.

Clasa a IV-a, cei care se despart în curând de primul ciclu școlar, au venit pe scenă îmbrăcați în costume populare și au prezentat un plugușor cu accente contemporane. Zurgălăi și clopoței s-au auzit în tot campusul LTN dar emoția părinților a depășit pe cea a micuților, atunci când fiecare elev și-a felicitat părintele și a destăinuit ce își dorește cu ocazia Crăciunului. Dorințele celor mici sunt clare și simple, nu costă mult dar sunt consistente, profunde și cu efecte pe termen lung: un om de zăpadă făcut împreună cu tata, să stea mama mai mult acasă cu mine, să facem un brad mare împreună și să mergem la un film…

După toate reprezentațiile a apărut un spiriduș care s-a prezentat ca fiind Ajutorul Moșului. I-a aranjat pe copii în ordinea claselor și a pregătit scaunul lui Moș Crăciun care a venit fluturând din mâini și zâmbind tuturor. Cuvintele sunt de prisos când încerci să redai chiotele și bucuria celor mici la apariția Moșului.

După toate aventurile poveștii noastre de Crăciun, părinți, prieteni și elevii Liceului Teoretic Național au fost invitați la o masă de sărbătoare tradițională, cu bucate alese pregătite și aduse de părinți și bunici.

Liceul Teoretic Național dorește tuturor elevilor și familiilor lor vacanță plăcută și sărbători fericite!