Warning: Undefined array key "hidden" in /home4/liceu/public_html/wp-content/plugins/fusion-builder/shortcodes/fusion-gallery.php on line 756

Excursie într-un tărâm de vis

Delta Dunării – 25-28 aprilie 2018

Onofrei Corina

Corina Onofrei

Profesor limba engleză

25 aprile, ora 7:00 dimineața
E devreme, dar suntem cu toții în curtea LTN, aproape gata de plecare. La cafea stăm de vorbă. Suntem toți nerăbdători să plecăm. Ne întrebăm unii pe alții ce am uitat acasă. Nu contează, ne descurcăm noi cumva.
Bagajele sunt deja în autocar, mai e puțin. Lipsește cineva? Nu, acum chiar suntem gata.

Ora 7:30
Toată lumea este în autocar. Numărătoarea finală. Autocarul s-a umplut din spate înspre față. Bineînțeles, locurile cele mai căutate s-au ocupat primele. Dl.
profesor Adelin Nedelea face prezența – suntem toți. Plecăm!

Ora 10:30
Km 47 pe A2, ne oprim să mâncăm sandwich-urile pe care le-am primit la pachet. De asemenea ne aprovizionăm cu apă și suc pentru drum, mai e ceva până la destinație – Delta Dunării.

Ora 13:40
Județul Constanța, orașul Hârșova – vizităm ruinele cetății Hârșova. Din drumul de țară, urcăm un deal, și cetatea se arată pe vârful dealului, bătută de timp. Printre ziduri ne așteaptă o iapă superbă cu un mânz, iar pozele curg. La baza cetății – Dunărea – impozantă, ca întotdeauna.
Vocea dlui. Ilie Bumbac se aude dintr-o dată “Poză de grup!”, și apoi urmează o serie de fotografii cu tot grupul, și o poză panoramică!

Ora 15:25
Granița dintre județul Constanța și județul Tulcea este, și ea, marcată de o poză de grup. Încă un sandwhich, o apă. Câțiva km mai târziu avem parte de o surpriză – autocarul se oprește. După lungi investigații, șoferul autocarului ne anunță cu tristețe că este vorba de o defecțiune, nu foarte gravă. Va trebui să așteptăm un alt autocar pentru a ne putea continua drumul.
Dar aventura abia aici începe! În timp ce așteptăm noul autocar, ne bucurăm la lanurile nesfârșite de rapiță în toată splendoarea lor. Pe partea cealaltă a drumului vedem un câmp de grâu de un verde crud, ce se mișcă lent în bătaia vântului.

Ora 18:30
Orașul Tulcea ne așteaptă cu un apus superb în valurile Dunării. La restaurant, pizza este fierbinte! Mâncăm, și plecăm, mai avem ceva de mers până la hotel.

Ora 20:00
După o mini – plimbare cu catamaranul, ajungem la hotel unde gazda ne primește cu zâmbetul pe buze. În sfârșit am ajuns în Delta Dunării!

26 aprilie 2018
Ora 7.30
Ne trezim devreme, luam micul dejun la hotel, și suntem deja gata pentru prima croazieră pe Dunăre. Ne îmbarcăm, și plecăm spre Sulina – cel mai estic punct al României. Pe drum, aparatele foto se descarcă văzând cu ochii, dar păstrăm totuși câteva cadre pentru obiectivele pe care urmează să le vizităm la Sulina.
Orașul este însorit, și ajungem la Far. O priveliște de neuitat, și iarăși vocea dlui. Ilie Bumbac – “Poză de grup!”, și bineînțeles și o fotografie panoramică!
Mergem spre plaja Sulina, o plimbare plăcută presărată cu glume și râsete. Nici nu ne dăm seama că trece timpul și suntem iar în bărci, în drum spre hotel.

27 aprilie 2018
Ora 7:00
Un mic dejun dis de dimineață. Catamaranele sunt ancorate, așteaptă să ne ducă pe canalele Dunării, spre satul Caraorman. Drumul este destul de lung, dar compania plăcută face ca timpul să treacă repede, și deja suntem la destinație. Dl. profesor de geografie, Adelin Nedelea, ne ghidează spre dunele de nisip, unde, odată vizitate, dl. Ilie Bumbac din nou se aude – “Poză de grup!”, și bineînțeles și o fotografie panoramică!

Ora 14:00
Suntem înapoi la hotel, iar după masa de prânz, recreere! Jucăm tenis, ping pong, fotbal, stăm de vorbă.

Ora 20:00
Fișe de lucru. Toată lumea primește fișele de lucru. La masa din restaurant toată lumea scrie. Odată terminate, începe petrecerea! Fiind ultima seară, discuțiile se întind până târziu.

28 aprilie 2018
Ora 7:30
Cu părere de rău, bagajele sunt iar făcute. Este timpul să plecăm spre casă. Mai avem, totuși, câteva obiective de atins.

Ora 12:30
Cetatea Enisala își face simțită prezența încă de la depărtare. E impunătoare. Între zidurile cetății, dl. Ilie Bumbac – “Poză de grup!”, și bineînțeles și o fotografie panoramică!

Ora 14:00
Familia elevei noastre Carmen Tudorache, clasa a IX-a, ne așteaptă la Jurilovca cu bunătăți specifice lipovenilor, și, surpriză! Atât mama lui Carmen, cât și fratele ei mai mic sunt îmbrăcați în costume populare specifice zonei.

Ora 15:30
După masa de prânz, chiar este timpul să ne îndreptăm spre casă. Îmbarcarea în autocar este de această dată lentă.

Ora 19:30
Curtea LTN. Părinții emoționați sunt deja în parcare, așteptând. Coborâm din autocar, și fiecare începe să povestească cele întâmplate de-a lungul celor 4 zile petrecute împreună în Delta Dunării. Zâmbetele de pe fața lor spun totul – încă o excursie reușită marca LTN!