Când încheiem anul școlar, eu și colegii mei, avem, mai mult decât orice altceva, două mari preocupări: serbările și festivitatea de încheiere a anului școlar.

Ne plac aceste evenimente pentru că sunt ocazii să ne întâlnim cu toții, pentru că întreaga experiență a unui an se vede în tot ceea ce fac copiii și pentru că ne putem celebra reușitele, fie în activitatea școlară fie în domeniile diverse ce alcătuiesc pasiunile elevilor noștri.

Este timpul să descoperim o altă față a serbărilor școlare, fără roluri și poezii lungi învățate pe dinafară, fără stresul performanței și cu bucuria de a te juca în prezența sau chiar împreună cu părinții.

Grădina de flori a LTN ce a fost tema acestui sfârșit de an școlar, a găzduit pe rând sportivii și personajele de fabulă ale grădiniței, gâzele claselor pregătitoare, literele și cifrele claselor I, designerii clasei a II-a, legumele- actori ale clasei a III-a și spectacolul de talente al claselor a IV-a.

Comunitățile școlare au nevoie de momente împreună, au nevoie să se cunoască mai bine și să se aprecieze unii pe ceilalți. De multe ori, în mijlocul unui an școlar plin cu activități rămâne prea puțin loc pentru această bucurie. Festivitățile școlare nu trebuie neapărat să fie momente oficiale și rigide, în care tot ce contează sunt diplomele și premiile. Cel mai important este să ne recunoaștem reușitele, să învățăm din greșeli și să creștem împreună în fiecare an.