Warning: Undefined array key "hidden" in /home4/liceu/public_html/wp-content/plugins/fusion-builder/shortcodes/fusion-gallery.php on line 756

Leac bun pentru trup, minte și suflet: grădina LTN – Capitolul II : iulie, roadele verii

Paliga Rodica

De la primul castravecior, descoperit cu bucurie în grădina LTN de copiii noștri în iunie, cu puțin timp înainte de a intra în vacanța mare, s-au mai întâmplat multe lucruri !

Natura n-a stat pe loc și ne-a răsplătit efortul muncii din primăvară: ploile ne-au stropit grădina îngrijită, soarele ne-a crescut și copt fructele și legumele. Deeelicioaaaase! Nici nu vă imaginați ce gust minunat au strâns în ele roșiile, dar și castraveciorii deveniți acum castraveți fragezi și crocanți, fasolea aurie (care, dacă nu știați, poate fi folosită și pe post de mustăcioară!), vinetele, ca să nu mai spun de zmeură!

Pentru că toate – toate sunt eco sau bio sau cum vreți să le numiți pentru că nu s-a pus strop de chimicală în grădina noastră, unde muncesc și ele fericite, neobosite și mereu pe același drum, furnicile.

Și ca și harnicele furnici, chipurile zâmbitoare ale copiilor – când adună în coș legumele îngrijite tot timpul acesta de mânuțele lor – ne umplu sufletele de mulțumirea lucrului bine gândit și făcut și atunci ne spunem: ,,ce poate fi mai bun și mai sănătos după un meci de fotbal decât o salată proaspată și gustoasă, gustoasă, gustoasă !” Yamiii !