Warning: Undefined array key "hidden" in /home4/liceu/public_html/wp-content/plugins/fusion-builder/shortcodes/fusion-gallery.php on line 756

Tocmai ne-am întors din tabăra de vară de la Azuga, cu un sac de amintiri în spinare, gata toate să fie împărtășite prietenilor, părinților și bunicilor. Pe câteva dintre ele dorim le povestim și celor care, poate, se gândesc să ne fie alături la următoarea tabără.
Ne-am dat întâlnire pe peronul Gării de Nord, șaptesprezece dintre elevii Liceului Teoretic Național, absolvenți ai claselor pregătitoare și ai clasei I, alături de învățătoarele Maria Bondoc și Ion Andreea. Veselia nu a întârziat să apară, încă din tren, unde ne-am jucat, am povestit și am degustat din bunătățile pregătite pentru drum. Am ajuns în Azuga pe nesimțite, pentru că voia bună ne-a însoțit în tot acest timp.

Azuga este o stațiune liniștită, spun cei care au poposit măcar pentru o oră pe acolo, însă noi nu am avut timp pentru liniște. Am avut în permanență câte ceva nou și interesant de explorat. Am cercetat pădurea cu toate resursele ei: lemne, bețe, pietre, pentru a construi machete de clădiri, orașe, cetăți și alte proiecte pe care ni le-am imaginat. Am învățat să ne orientăm prin pădure fără busolă, am degustat din roadele zmeurișului și ne-am îmbătat de parfumul fragilor. Am aflat numele florilor din poiană și am învățat să împletim coronițe din ele. Am construit cuiburi de păsări, ca niște meșteri dibaci și le-am verificat rezistența. Am testat de asemenea ambarcațiunile pe care le-am construit, dar ne-am pregătit și să supraviețuim în sălbăticie, confecționând o targă pentru un eventual rănit.

Pentru că iubim activitățile în aer liber, am încercat cele mai îndrăgite sporturi: fotbal, volei, tir cu arcul, badminton și tragere la țintă cu pușca. Am testat nivelul de adrenalină al fiecăruia dintre noi pe tiroliană, la tubing, dar și urcând cu telegondola către Culmea Sorica din Munții Baiului. Ne-am plimbat pe pajiștile alpine, bucurându-ne de peisaje frumoase și de întâlnirea cu o turmă de mioare. Între toate aceste activități, ne-am plimbat în fiecare zi cel puțin 4-5 km pe jos, am mâncat deserturi calde, proaspete și sănătoase, am dansat zilnic, am alergat și am râs, până la epuizare. Nu au lipsit nici jocurile de grup ori poveștile de seară din camerele de la pensiune, care dau farmec oricărei tabere școlare.

Momentul culminant a fost focul de tabără, o ocazie în care până și cei mai rezervați copii s-au lăsat antrenați la dans de ritmurile muzicale și de voia bună.
După șase zile pline de provocări și de veselie, ne-am reîntâlnit cu părinții și bunicii. A fost reconfortant pentru aceștia să constate cum copiii sau nepoții lor s-au întors mai sănătoși, mai siguri pe ei, mai voioși și cu multe și importante deprinderi practice dobândite pe care abia așteaptă să le explice părinților sau prietenilor lor.

Andreea Ion, profesor învățământ primar
Maria Bondoc, profesor învățământ primar