Warning: Undefined array key "hidden" in /home4/liceu/public_html/wp-content/plugins/fusion-builder/shortcodes/fusion-gallery.php on line 756

Ce facem la Școală în vacanță? (II)

Madalina Zavoianu

În continuarea articolului colegei mele, Alexandra Bărbulescu, m-am gândit să împărtășesc experiența unui proiect făcut de-a lungul verii, atunci când e vacanța cea mare și când, aparent, într-o școală, nu mai sunt activități.

Pentru mine vara a fost, dintr-un anumit punct de vedere, chiar mai plină de activități decât restul anului școlar. Alături de colegul meu Ilie Bumbac, ne-am asumat responsabilitatea amenajării unor spații, din punct de vedere al designului. Așa se face că, împreună, am și executat efectiv decorațiunea calcanului din dreptul locului de joacă de la grădiniță, elemente din amenajarea claselor în aer liber din incinta campusului școlar ca și din noua expoziție permanentă a LTN. .

Cred că soluțiile găsite au fost ingenioase. Am transformat spatele unei clădiri vecine în fațada locului de joacă al LTN. Am făcut ferestre, la care se văd oameni, copii, pisici, porumbei, exact ca în restul cartierului. Atmosfera este aceea a unui București cu arhitectura eclectică, dar colorat ca în povești.

Clasa în aer liber, „Atelierul de sub nori” avea deja un aer medieval, datorită existenței unor ziduri groase, de cărămidă, cu arcade. Am accentuat această impresie, creând o pictură în stil trompe l”oeil, care să ne transporte, trecând pe sub arcadă, într-un peisaj cu atmosferă medievală.

Clasa LTN „Școala sub castan” este un spațiu amenajat sub castanul din „Grădina LTN”, deja rodnică, unde elevii și profesorii LTN au plantat deja legume și fructe.

Expoziția „Călătoria Tehnologică” este aranjată simplu, minimalist am putea spune, punând accentul pe exponate care evidențiază, în fapt, formidabila dezvoltare tehnologică în domeniul electronicii, comunicațiilor și artei fotografice. Conturul negru este menit să evidențieze exponatele și să le aducă în contemporan, cu o notă de pop art.

Atelierul de sub nori

Pe lângă aceste proiecte în care am fost implicată direct, echipa LTN a reușit performanța de mai crea o opțiune de a desfășura orele de curs în afara clasei: „Biblioteca LTN” unde așteptăm părinți, profesori și elevi pentru a-și inspira viața, citind dintr-o colecție vastă de volume.

Aș putea spune că timpul nu a stat pe loc, aici, la Liceul Teoretic Național. Așteptăm elevii alături de părinți, bunici, invitați și alți prieteni ai școlii la „Festivitatea de deschidere a noului an școlar”. Am muncit cu drag și – spunem noi – cu spor, pentru a fi un început plin de surprize pentru fiecare dintre voi, pentru a inspira inimile și mințile celor mici dar și pe ale celor mari. Sperăm că marile schimbări și micile detalii vor face diferența în anul școlar 2018-2019!

Atelierul de sub nori