Warning: Undefined array key "hidden" in /home4/liceu/public_html/wp-content/plugins/fusion-builder/shortcodes/fusion-gallery.php on line 756

Centenarul Marii Uniri la LTN

Nu putem știi cine suntem astăzi fără să ne cunoaștem trecutul, privind totuși mereu înainte. La Liceul Teoretic Național Centenarul Marii Uniri a reprezentat o prioritate și a generat un demers complex încă din anul școlar 2017-2018. „Modelul LTN – Școală pentru viață” înglobează activități și programe educative care se leagă nemijlocit de viața reală și de istoria trăită. Marea Unire și modul în care vedem România astăzi, cunoașterea realităților și personalităților naționale, sunt parte din misiunea, viziunea și identitatea școlii noastre.

Angajamentul de a cultiva în viața tinerilor valorile culturii românești se concretizează în programele noastre non-formale din fiecare semestru. Astfel, excursiile organizate în cadrul proiectului „La pas prin țara mea” au fost gândite să completeze cunoștințele copiilor și să contribuie, prin traseele prestabilite, la formarea unui sentiment de mândrie și apartenență națională. Pe lângă acestea, Revista „D’ale LTN-ului” pregătește o ediție aniversară unde elevii de gimnaziu și liceu vor prezenta lucrări științifice, articole și eseuri realizate, în mare parte, în cadrul cursurilor din orar. Proiectul „Mai mult decât Școala Altfel” pune la cale activități specifice și trans-disciplinare cum ar fi: vizită la o unitate militară, o zi de lucru în principalele instituții ale statului, ore de științe în institute de cercetare și multe altele.

Profesorii din cadrul Liceului Teoretic Național, de la nivelul primar până la liceu au conceput lecții interdisciplinare și realizează, la clasă, activități care fac legătura cu trecutul celebrat în acest an. Micii exploratori de la clasele primare sculptează în lut și mergând pe urmele lui Brâncuși iar elevii de gimnaziu construiesc un website dedicat Centenarului Marii Uniri care include cunoștințe și preocupări din mai multe discipline. concomitent are loc pregătirea târgului de iarnă care va prezenta cusături tradiționale dar și creații inovatoare.

Considerăm că toate aceste activități educative vor contribui la formarea pentru viață a elevilor LTN-iști. Vă invităm pe toți, părinți, mentori, prieteni să fiți alături de noi la Ziua Națională la LTN, acolo unde se vor sărbători toate proiectele și reușitele noastre din anul Centenarului Marii Uniri.