Pe urmele lui Ovidius

Excursia Pe urmele lui Ovidius s-a desfășurat în perioada 5-6 octombrie 2018 și reprezintă o etapă a programului unic de activități extrașcolare „La pas prin țara mea” din cadrul Liceului Teoretic Național. În această excursie au fost implicați elevii claselor a V-a, a VI-a și a VII-a, care au fost însoțiți de diriginții lor.

Soarele care tocmai se ivea la marginea orizontului și veselia copiilor care se treziseră cu noaptea în cap pentru a ajunge la timp în curtea liceului, de unde avea să se pornească în călătorie și tot unde avea să se sfârșească, aceste două elemente au fost ingredientele-cheie ale unei excursii reușite în care copiii s-au bucurat și s-au relaxat.

Drumul nu a fost prea lung, iar autocarul a ajuns la ora stabilită la Constanța, locul unde urma să aibă loc cazarea și masa de prânz. După ce masa s-a încheiat, s-a pornit spre primul obiectiv turistic – Delfinariul. Diversitatea faunei i-a încântat pe curioși și pe iubitorii de animale, fiecare dintre ei alegându-și animalul preferat și realizând astfel corelații cu cele învățate la școală.

Următorul punct pe harta obiectivelor a fost plaja Mării Negre. Ajunși acolo, fiecare a putut să își manifeste bucuria și energia alergând de-a lungul țărmului sau stând și contemplând valurile care se spărgeau la mal. În plus, a fost pusă la punct și o întrecere pe nisip între elevi. Seara care începuse să cuprindă toată zarea i-a împins, treptat, pe tinerii entuziaști și puțin obosiții exploratori, spre locul de odihnă al hotelului.

A doua zi a debutat voioasă, tot cu soarele care avea să urmărească până la final călătoria LTN-iștilor. Pe drumul de întoarcere au fost bifate și alte obiective turistice, cum ar fi: monumentul de la Adamclisi, peștera și mânăstirea Sf. Andrei, plimbarea cu bacul pe Dunăre. Toate aceste obiective au integrat copiilor o lecție de istorie care se încadrează în programul Centenarului Marii Uniri la LTN.

Finalul excursiei i-a determinat pe copii să mărturisească că ar fi vrut să mai stea măcar o zi alături de mare, cea care le oferă atâta libertate și grandoare tuturor celor care o contemplă și o ascultă.