Pe urmele lui Ovidius

Pe urmele lui Ovidius

Excursia Pe urmele lui Ovidius s-a desfășurat în perioada 5-6 octombrie 2018 și reprezintă o etapă a programului unic de activități extrașcolare „La pas prin țara mea” din cadrul Liceului Teoretic Național. În această excursie au fost implicați elevii claselor a V-a, a VI-a și a VII-a, care au fost însoțiți de diriginții lor.

Soarele care tocmai se ivea la marginea orizontului și veselia copiilor care se treziseră cu noaptea în cap pentru a ajunge la timp în curtea liceului, de unde avea să se pornească în călătorie și tot unde avea să se sfârșească, aceste două elemente au fost ingredientele-cheie ale unei excursii reușite în care copiii s-au bucurat și s-au relaxat.

Drumul nu a fost prea lung, iar autocarul a ajuns la ora stabilită la Constanța, locul unde urma să aibă loc cazarea și masa de prânz. După ce masa s-a încheiat, s-a pornit spre primul obiectiv turistic – Delfinariul. Diversitatea faunei i-a încântat pe curioși și pe iubitorii de animale, fiecare dintre ei alegându-și animalul preferat și realizând astfel corelații cu cele învățate la școală.

Următorul punct pe harta obiectivelor a fost plaja Mării Negre. Ajunși acolo, fiecare a putut să își manifeste bucuria și energia alergând de-a lungul țărmului sau stând și contemplând valurile care se spărgeau la mal. În plus, a fost pusă la punct și o întrecere pe nisip între elevi. Seara care începuse să cuprindă toată zarea i-a împins, treptat, pe tinerii entuziaști și puțin obosiții exploratori, spre locul de odihnă al hotelului.

A doua zi a debutat voioasă, tot cu soarele care avea să urmărească până la final călătoria LTN-iștilor. Pe drumul de întoarcere au fost bifate și alte obiective turistice, cum ar fi: monumentul de la Adamclisi, peștera și mânăstirea Sf. Andrei, plimbarea cu bacul pe Dunăre. Toate aceste obiective au integrat copiilor o lecție de istorie care se încadrează în programul Centenarului Marii Uniri la LTN.

Finalul excursiei i-a determinat pe copii să mărturisească că ar fi vrut să mai stea măcar o zi alături de mare, cea care le oferă atâta libertate și grandoare tuturor celor care o contemplă și o ascultă.

2018-10-24T12:34:57+00:00

Liceul Teoretic Național

Liceul Teoretic Național este deschis elevilor de toate vârstele, începând cu grădinița și terminând cu ciclul liceal

Experienţă şi încredere

Liceul Teoretic Național este un produs al dragostei pentru copii, al experienței, al speranței și al încrederii în sistemul de învățământ românesc

Colaborare în parteneriat

Elevii și părinții sunt partenerii LTN