Warning: Undefined array key "hidden" in /home4/liceu/public_html/wp-content/plugins/fusion-builder/shortcodes/fusion-gallery.php on line 756

Haideți la Biblioteca LTN!

Neacsu Roxana

Roxana Neacșu
profesor documentarist, Biblioteca LTN

Biblioteca LTN este organizată în cadrul LTN, ca parte integrantă a procesului de instruire, formare şi educare. Ea răspunde cerințelor de informare, documentare, lectură, recreere și studiu ale elevilor şi cadrelor didactice, didactice auxiliare și nedidactice din școală.

Prin meseria mea, zi de zi sunt alături de copiii și descoperim la bibliotecă povești minunate care ne fac să visăm și să sperăm într-o lume mai bună, mai curată. În spațiile bibliotecii există locuri adecvate pentru primire şi orientare, pentru împrumut și restituiri de documente, sală de lectură, loc de acces la calculatoare și internet. Biblioteca este amplasată astfel încât să fie cât mai luminată, să nu pătrundă mult zgomot.

Fondul bibliotecii cuprinde peste 2000 unități bibliografice, acesta constituindu-se prin achiziție din fonduri proprii și donații. Colecțiile bibliotecii sunt puse în valoare prin: Ora de lectură, Lista noutăților din bibliotcă care se transmite lunar comunității LTN, împrumut la domiciliu, împrumut la sala de clasă și împrumut la sala de lectură. Bibllioteca nu mai înseamnă doar cărți. Biblioteca înseamnă cunoaștere, ateliere creative, ore de lectură, încercând în fiecare zi să apropiem elevii noștri de carte. Cele două titluri achiziționate recent de la Book Express se adresează atât elevilor, cât și profesorilor noștri. De la Book Express se pot achiziționa zilnic cele mai recente apariții, iar proiectul #UnCapitolPeZi îți aduce direct în inbox lectură gratuită din cărți online de business și lifestyle.

Copiii invata ceea ce traiesc

Venim la început de an școlar cu două recomandări: prima carte „Copiii învață ceea ce trăiesc” este o carte apărută la Editura Humanitas în 2018, scrisă de Dorothy Law Nolte și Rachel Harris. Ideea cărții a pornit de la un poem de mare succes „Copiii învață ceea ce trăiesc” scris în 1954, acesta a făcut înconjurul lumii și a fost tradus în foarte multe limbi:

Dacă trăiesc în încurajare, copiii învață să fie încrezători, Dacă trăiesc în toleranță, copiii învață răbdarea, Dacă trăiesc în apreciere, copiii învață prețuirea, Dacă trăiesc în acceptare, copiii învață să iubească.

Vom  găsi exemple și rezolvări la diverse situații: modelul familial în care se formează copiii, cum rezolvăm rivalitatea între frați, cum învățăm armonia în familie, asumarea faptelor și a responsabilității, minciunile nevinovate, respectarea regulilor etc. însă și metode care să ne ajute pe noi părinții să reacționăm corect, astfel încât să rezolvăm conflicte sau să insuflăm copilului valori importante.

encyclopedia

A doua carte reprezintă o enciclopedie ilustrată pentru copii, „Children’s Illustrated Encyclopedia”, ediție aniversară, revizuită și actualizată cu cele mai recente date, cifre și tehnologii. Acoperă peste 380 de subiecte de la dinozauri la tehnologia digitală, oferind fotografii full-color, hărți, diagrame. Enciclopedia ilustrată pentru copii este scrisă într-un stil clar și prietenos pentru aceștia, cu actualizări care includ misiuni spațiale recente, descoperiri științifice și evenimente recente semnificative. Grafica acestei enciclopedii este deosebită și poate fi folosită pentru rapoarte, teme și cercetare independentă.