Warning: Undefined array key "hidden" in /home4/liceu/public_html/wp-content/plugins/fusion-builder/shortcodes/fusion-gallery.php on line 756

D’ale LTN-ului – mai mult decât o revistă școlară

Cu ocazia festivităților de Ziua Națională și în cadrul programului complex „Centenarul Marii Uniri la Liceul Teoretic Național”, elevi de toate vârstele au devenit autori ai unor lucrări de calitate, sincere și pe alocuri critice care au compus Revista școlii.

Aflată la al treilea număr publicat, această revistă este un proiect care face parte din viața în școală și care contribuie la implementarea valorilor precum colaborarea, spiritul de echipă, responsabilitatea și empatia față de colegi și profesori – toate acestea fiind abilități fără de care revista nu ar vedea niciodată tiparul.

Elevii care au contribuit anul acesta la realizarea unui număr special, o ediție dedicată Centenarului Marii Uniri și concepută în acord cu toate celelalte activități care se desfășoară în școală în cadrul Modelului Liceului Teoretic Național „Școală pentru viață”, au fost premiați de doamna director prof. dr. Silvia Moraru în cadrul Festivității dedicate Zilei Naționale care s-a desfășurat în ziua de 29 noiembrie.

Ei au muncit însă un semestru întreg și au trecut astfel prin etapele unei împliniri de vis: de la designul și grafica din interior, până la coperta care a fost concepută în urma unei „furtuni de idei” realizată în cadrul unei ședințe de redacție, de la strângerea articolelor de la colegi și selectarea lor pe rubrici, ședințe de redacție prelungite, încurajarea sau critica unor colegi, la organizarea lansării, apoi a standului de carte din cadrul Târgului de Iarnă unde s-a făcut distribuția revistei, strângerea de fonduri pentru o cauză socială la care au participat toți autorii articolelor din revistă – toate sunt parte dintr-o lecție de viață cu învățăminte profunde pentru elevii noștri.

Așteptăm contribuția părinților, a mentorilor și a profesorilor LTN care vor să adauge valoare și povești de viață în revista „D’ale LTN-ului”. În acest context, mulțumim celor care ne-au sprijinit până acum și anunțăm că de anul viitor, cu ocazia publicării celui de-al IV-lea număr al revistei, vom fi înscriși în baza de date a Bibliotecii Naționale prin atribuirea unui cod ISSN astfel încât revista noastră va ajunge pe rafturile marilor biblioteci din România. Ne dorim, de asemenea, participarea la Concursul Național de Reviste Școlare.

Pentru detalii, sponsorizări sau contribuții literare, ne puteți contacta la revista@liceulnational.ro.

Revista LTN