Recomandările Bibliotecii LTN

Cele două noutăți achiziționate de la Books Express se adresează atât elevilor, cât și profesorilor noștri. Cele doua cărți au fost folosite ca materiale didactice la orele de limba engleză, coordonate de doamna profesor Ancuța Ionela Radu Oltean.

Faimosul poem, numit inițial „O vizită de la Sf. Nicolae”, scris de Clement Clarke Moore, a fost publicat pentru prima dată la 23 decembrie 1823 de către un ziar din New York, în ziarul Sentinel. De atunci, poemul a fost reprodus, tradus în nenumărate limbi și a circulat în întreaga lume.

Clement Clarke Moore s-a născut în 1779 într-o renumită familie care locuia la  New York. Tatăl său, Benjamin Moore, a fost președinte al actualei Universității Columbia. Poemul descrie atmosfera de sărbătoare din Ajunul Crăciunului. În timp ce soția și copiii dormeau, tatăl s-a trezit la zgomotele pe care le-a auzit în afara casei. Privind pe fereastră, îl vede pe Moș Crăciun (Sfântul Nicolae) pe o sanie trasă de opt reni. Santa intră în casă prin horn, purtând cu el un sac plin de jucării.  Tatăl reușește să-l surprindă pe Moș Crăciun cum așează cadourile și pleacă ulterior cu sania trasă de cei opt reni magici. Pe măsură ce se îndepărta, Moș Crăciun ura „Crăciun fericit pentru toți și o noapte bună tuturor!”

Poemul prezintă numeroase tradiții pe care le asociem cu sărbătoarea Crăciunului. Face o bună descriere a lui Moș Nicolae, fiind totodată excelent pentru o comparație a celor două personaje, Moș Crăciun și Moș Nicolae, care aduc daruri copiilor și familiilor acestora în perioada sărbătorilor de iarnă. De asemenea, prezintă o serie de cuvinte specifice sărbătorilor de iarnă, cât și o formă de urare care este adresată pe perioada Crăciunului.

Night before Christmas

Prima mea enciclopedie cu lucruri foarte importante a apărut la editura DK CHILDREN, tipărită într-o ediție grafică deosebită. Conține aproximativ 600 de fotografii, ilustrații color și jocuri care vor dezvolta imaginația copiilor.

Cartea a primit premiul Junior Design 2017 pentru cea mai bună lucrare pentru copii, recomandată pentru vârste între 4-7 ani, oferind informații detaliate despre domenii diverse. Enciclopedia este împărțită în șase secțiuni care acoperă capitole ca: PLANETA PĂMÂNT, LOCURI, ANIMALE, POPOARE, CORPUL UMAN. Sunt detaliate o mulțime de date foarte importante care vor determina copilul să descopere minunile planetei noastre cum ar fi: cele mai mari continente, cele mai lungi râuri, cele mai periculoase animale, etc.

În Biblioteca LTN încercăm să dezvoltăm foarte mult colecția de enciclopedii, pentru că toate  stimulează și încurajează modul de gândire analitic, dezvoltă capacitatea de concentrare, îi determină pe elevii noștri să fie mai mai atenți la lucrurile din jurul lor.

Very important things