Târgul de primăvară la LTN

Se pare că de data aceasta primăvara nu s-a sfiit să își facă simțită prezența. Cu bucurie și cu dărnicie, cu noi speranțe în suflet și în așteptarea Mărțișorului, un nou început pare că învăluie fiecare clipă din viețile noastre.

Am profitat de atmosferă și ne-am organizat pentru cea de-a doua ediție a Târgului de primăvară alături de micii și marii antreprenori ai Liceului Teoretic Național. Cu emoții și cu zâmbete, părea a fi ceva de nedescris! „Haideți la standul nostru, haideți la standul nostru!” Cu o curiozitate vie și o rumoare aproape molipsitoare, cei mici ne întâmpinau încă de la intrare cu produse dintre cele mai atrăgătoare: mărțișoare, gărgărițe, mărgele, prăjituri, felicitări, tablouri, câte și mai câte! Am avut parte de surpriza de a descoperi lucruri neașteptate, realizate cu multă migală de către elevii noștri creativi, dar și produse dintre cele mai gustoase, acestea din urmă aranjate cu multă atenție la standul de prăjituri al fetelor de la clasa a V-a.

Participanți de seamă în cadrul Târgului au fost și cei de la Editura Niculescu și Oxford University Press, care ne-au propus spre lectură diferite cărți centrate în jurul unor teme de dezvoltare personală, psihologie, managementul relației părinte-elev, dar și manuale și povestiri în limba engleză, literatură pentru copii și multe altele.

A fost nostim să descoperim cum cei mici s-au grăbit în a ne oferi un mic moment artistic, spontan, împleticindu-și mâinile în voie pe clapele pianinei – interpreți desăvârșiți! Contribuția aceasta a avut darul de a contura o atmosferă distractivă, fiindcă nu mică ne-a fost mirarea să-i privim cum se străduiau să interpreteze bucăți studiate la clasă sau mici improvizații de moment. Acordurile presărate țâșneau în atmosferă cu o vivacitate demnă de invidiat!

Desigur că în tot acest episod nu au lipsit tocmelile pe care trebuia să le facem cu antreprenorii noștri ambițioși, care știau de la bun început valoarea investită în procesul creativ. Trebuia să ajungem la un compromis, nu? Negociam prețuri, studiam cu atenție produsul, îi mai provocam puțin câte puțin să își desfășoare strategiile de vânzare bine puse la punct urmând ca, mai apoi, să cedăm în fața acestor lideri fermi și conștiincioși.

Una peste alta, la finalul evenimentului am început să simțim că primăvara chiar și-a intrat în drepturi. Poate că ne mai amăgește când și când cu nestatornicia ei, doar este un anotimp plin de capricii și de întâmplări neprevăzute. Niciodată nu putem fi siguri de surprizele pe care ni le rezervă. Cu toate acestea, e bine să rămânem cu sufletul deschis și să o întâmpinăm așa cum se cuvine, fiindcă ne amintește de candoarea oricărui început, inclusiv în domeniul antreprenoriatului.