Cum să folosim tehnologia în mod responsabil?

Liceul Teoretic Național derulează un proiect educațional pentru elevii săi, cuprins în Modelul LTN – Școală pentru viață. Obiectivul acestuia este ca elevii să devină oameni integri, cu o mare capacitate de adaptare, cu un mindset deschis și pozitiv, copii și tinerii să iasă din rutina orelor de zi cu zi. Programul se numește „Învață de la viață” și constă în mijlocirea unor întâlniri memorabile, cu mentori de la care avem cu toții multe lucruri de învățat și care se pot constitui în adevărate modele de viață pentru cei mici. Mai mult decât atât, acești mentori provin din mediul nostru: părinți, bunici, prieteni, cu alte cuvinte, comunitatea LTN.

învață de la viață

„Profesia mea” – Învață de la viață

Pentru că folosim tehnologia atât în activitățile desfășurate la clasă dar și în viața de zi cu zi, ne-am propus să promovăm cât mai multe activități legate de utilizarea tehnologiei în mod responsabil. Invitatul nostru, specialist în securitate cibernetică, a răspuns cu entuziasm celei de-a doua invitații de a susține o lecție specială la clasa pregătitoare.

Elevii au aflat pas cu pas cum să se protejeze de pericolele din mediul online și cum să folosească internetul în siguranță și într-un scop educativ.

Alături de „Bobo”, un personaj haios și foarte prietenos, elevii au învățat câteva reguli pentru navigarea în siguranță pe internet. Dacă v-am făcut curioși, puteți să aflați și voi mai multe de la „Bobo” aici:

Și pentru că a fost o lecție destinată folosirii tehnologiei în mod responsabil , am venit și cu soluții la necesitățile elevilor, atunci când folosesc  internetul cu scopul de a căuta o informație, un cântecel, un videoclip etc. Introducerea platformei de căutare „Kiddle” și aplicația „Youtube Kids” au avut un real succes printre micii internauți.