Grădiniţa Altfel, în fiecare zi

Cu mic, cu mare, preşcolarii de la Grădinița  LTN s-au organizat în cadrul programului „Mai mult decât Școala Altfel” şi împreună au vizitat  locuri noi, pline de surprize. Acest program face parte din Modelul LTN – Școală pentru viață și are ca obiectiv să le insufle celor mici, de la grădiniță până la finalizarea școlii, interesul pentru diverse domenii și meserii, curiozitatea de a învăța și de a vedea la lucru profesioniști, plăcerea de a descoperi viața în afara școlii, prin lecții realizate în natură sau vizite la diverse obiective.

Astfel, luni, princhindeii LTN s-au împrietenit cu  animăluţele de la Ferma Animalelor, au văzut căluţi, raţe, capre, lame, văcuţe și multe alte animale. Tot aici au luat şi o mică gustare şi în locul amenajat pentru pauza de masă, s-au împrietenit cu papagalii Roco şi Coco – cele mai simpatice păsări de la fața locului. La finalul vizitei au asistat la o demonstraţie de muls. Văcuţa Joiana a fost în centrul atenţiei! Copiii au putut vedea cum se colectează laptele într-un recipient special cu ajutorul unei instalaţii specifice.

Marţi, micii exploratori au vizitat Muzeul Antipa, unde alături de două doamne chimiste super drăguţe au învăţat cum se face un slime… mai exact un slime magnetic şi unul curcubeu. La finalul demostraţiei, copiii au făcut şi baloane din slime.

Miercuri, Grădinița s-a mutat în microbuz şi încet-încet a ajuns în mijlocul Bucureştiului, unde preșcolarii au poposit la Cofetăria Naturalia. Aici, copiii au realizat bombonici din caju, miere şi cocos pe care le-au mâncat rapid, apoi au gustat din minunatele prăjituri realizate din ingrediente naturale.

Joia s-a petrecut la Grădina Zoologică. Vremea, e adevărat că nu a fost favorabilă, însă micuții tot au vrut să se întâlnească cu tigrul, ursul brun, specii de pești și reptile, flamingo și pelicani. Au făcut repede cunoștință cu animalele nemaivăzute și apoi s-au întors, cu ploaia după ei, la școală.

Vineri, copii și-au exprimat dorința de a vedea cum se fac biscuiții. Au pornit iar pe străzile aglomerate ale Bucureștiului și au ajuns la fabrica de biscuiți Rostar. Acolo au văzut întreg  procesul de producție al biscuiților. Au primit în dar biscuiți delicioși și multe Eugenii. Au plecat de la fabrică cu gândul să revină cât mai curând.