Ziua Pământului la LTN

În zilele de 18 și 19 aprilie, cu mic, cu mare, am creat împreună clipe frumoase și ne-am bucurat de participarea tuturor într-o activitate menită să îi aducă pe elevi mai aproape de natură, recurgând la o modalitate inedită de a sărbători venirea primăverii la LTN, dar mai ales, Ziua Pământului. Ce-i drept, au fost două zile mohorâte și, cum se întâmplă în asemenea situații, parcă entuziasmul nu mai este atât de copleșitor pe cât ar trebui să fie, în general, atunci când așteptăm cu nerăbdare sosirea primăverii. Oricum, cei câțiva stropi de ploaie nu ne-au împiedicat să dăm curs acestei activități.

Ziua 1 – Elevii de gimnaziu și liceu la Ziua Pământului LTN

Așa că ne-am adunat în spațiul de lângă terenul mic de fotbal, ne-am asigurat că avem toate materialele la îndemână și, alături de elevi, ne-am apucat cu hărnicie de operațiunea plantat în LTN. Materialele pe care le-am avut la dispoziție au fost sticle de plastic, decupate ulterior pentru a căpăta forma unui ghiveci și pentru a planta pământul și răsadurile de flori, o sfoară și niște mănuși pentru protecție. Scopul acestei activități a fost, în primul rând, unul de conștientizare și de înțelegere a fenomenelor cu care se confruntă planeta noastră în ultimii ani – desigur, aceasta ar fi imaginea de ansamblu, o atenționare valabilă pentru fiecare dintre noi. Tocmai de aceea, la întoarcerea din vacanță, toți elevii participanți sunt invitați să îngrijească personal micile creații.

Ziua 2 – elevii de la grădiniță și din clasele de primar la Ziua Pământului LTN

Atmosfera a devenit primitoare, iar culorile pe care aceste flori ni le oferă sunt captivante. Parcă ne-ar zâmbi în fiecare dimineață când ne întâlnim în grabă în acel spațiu micuț. Dacă am putea să le privim pentru o clipă – doar așa, să stăm puțin și să le admirăm în voie… e o priveliște încântătoare. Și, cel mai probabil, un asemenea gest ar putea să ne pună pe gânduri: „natura îţi dă zilnic exemplul de a trăi”, cum ar spune un mare istoric și critic literar român, Nicolae Iorga. Firescul unor clipe pe care, în graba noastră de zi cu zi, le-am uitat.

La mulți ani de Ziua Pământului din partea Liceului Teoretic Național!