La mulți ani, LTN!

Dimineață, rumoare, entuziasm și gânduri în apropierea sfârșitului de an școlar. Parcă poți resimți o ușoară atmosferă de nostalgie, ceva care te determină să stai o vreme locului și să privești în jurul tău ca și cum ți-ai lua la revedere. Un sentiment obișnuit, de altfel, care aduce cu sine promisiunea unui nou început. De fiecare dată… cu totul altfel.

Devenită deja o tradiție, fotografia de grup a comunității LTN a deschis această zi specială. Așteptam, rând pe rând, intrarea pe terenul de sport ca să facem această fotografie de familie – pare că după atâtea luni în care ne întâlnim unii cu ceilalți, s-a coagulat, cumva, și experiența de comunitate, de firesc. Începând cu elevii de la liceu și până la „ultimii sosiți”, membri Echipei LTN, ne căutam fiecare locul, la îndrumările atente ale fotografului, ca să putem realiza, într-un final, fotografia mult așteptată. Până să ne așezăm, am împărțit glume și zâmbete, ne-am asortat – unii dintre noi, cel puțin – culorile hainelor: „vezi, stai tu în fața mea”, „uite, eu am bluza verde, haide cumva să ne potrivim ca să se vadă uniform în fotografie”, „stai că și a mea e verde, stai tu în spate, mă dau eu mai la stânga”, „da, dar uite, colega are bluza roșie, lăsă-mă pe mine în locul ei” ș.a.m.d.

În continuare, ziua s-a desfășurat conform unui program fără cursuri școlare, dedicat activităților sportive. De data aceasta, fiecare dintre noi a devenit suporterul micilor și marilor LTN-iști. Să recapitulăm: fotografia de familie, demonstrație AIKIDO la preșcolar și Clasa Pregătitoare, meciul de fotbal dintre elevii LTN – Clasele pregătitoare și de la clasa a I-a și până la clasa a VI-a, apoi meciul de baschet al elevilor LTN – participanții fiind cei înscriși la extracurricularul de baschet. Ca să încheiem această desfășurare de „forțe”, am luat parte, de asemenea, la meciurile de fotbal și de baschet unde s-au întrecut profesorii și elevii LTN, urmând să asistăm și la un ultim meci de fotbal dintre echipa de profesori LTN și echipa care reprezenta Institutul de Cercetare de la Măgurele (Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”).

Pentru cei mai puțini „sportivi” dintre noi, ne-am bucurat de o zi liniștită în care am stat la povești. A fost o zi plină de evenimente, încărcată cu voie bună și distracții, numai bune ca să ne amintim că vara își cam intră în drepturi, nestatornică din fire și ne pregătim cu toții pentru noi începuturi, chiar dacă trebuie să traversăm anumite etape pentru a merge mai departe.

La mulți ani LTN! Pentru cei șapte ani de bucurii școlare!