Ziua copilăriei e în fiecare zi!

Pe 3 iunie am sărbătorit împreună Ziua Copilului la Liceul Teoretic Național. A fost un prilej plin de încântare să ne amintim fiecare dintre noi povestea copilăriei pe care încercăm să o rescriem de fiecare dată, fie și pentru câteva clipe. Ne oprim puțin în loc, privim în jurul nostru, facem un exercițiu de imaginație și, ca printr-o minune, redevenim copiii de altădată. Fiind o zi specială, o zi dedicată inocenței și bucuriei, ne-am gândit să organizăm câteva activități menite să îi antreneze atât pe cei mai mici dintre elevi cât și pe cei mai mari în jocuri creative, realizate prin intermediul unor ateliere și întreceri sportive.

Ziua a debutat cu premierea elevului lunii, dar și cu lansarea celei de-a patra ediții a Revistei LTN, distinsă cu Premiul al II-lea pe București la Concursul Național de Reviste Școlare. Îi felicităm cu această ocazie pe elevii nominalizați cu rezultate excelente la învățătură, dar și pe cei care au participat la olimpiade școlare, concursuri de fotografie sau care s-au implicat în experiențe de voluntariat în cadrul SMURD. În aceeași măsură se cuvine să îi felicităm pe membri redacției D’ale LTN-ului pentru efortul depus în realizarea revistei, o revistă care ușor, ușor, a devenit o tradiție printre LTN-iști.

Un moment emoționant a fost atunci când, partenerii LTN de la Agenția Națională Anti-Doping au desfășurat o acțiune educativă sub egida campaniei „Primii pași pentru un sport curat”. Micuții s-au întrecut în concursuri de înot și ștafetă, primind astfel din partea doamnei Doina Melinte, vicepreședintele Agenției și membru în Consiliul Științific al LTN, premii constând în tricouri, medalii și cupe.

Pentru elevii mai mici, curioși din fire și dornici să afle și să experimenteze lucruri noi, ne-am îndreptat atenția către două ateliere realizate de către scriitoarea Mihaela Coșescu și de către Leroy Merlin. În cadrul Atelierului de scornit povești pe Bicicleta Fermecată, elevii claselor primare s-au aventurat în universul poveștilor cu pisici extraterestre, pisici-fantomă sau fantome de pisici, cu reni și frunze de arțar și tot așa. Bicicleta fermecată i-a purtat prin lumea copilăriei, iar în călătoria lor au trăit nerăbdarea acelor momente în care fiecare dintre noi începem să visăm. Elevii participanți la atelierul Micul Bricoleur organizat de către Leroy Merlin au fost foarte inventivi în crearea unor rame foto cu bucățele mozaic aplicate. Ulterior lucrului, elevii au avut parte de o ședință foto pentru a umple ramele cu propriile amintiri.

Elevii de la clasele de gimnaziu și liceu au răspuns unei invitații speciale din partea domnului academician Nicolae Victor Zamfir, președintele Consiliului Științific al LTN: alături de doamna directoare prof. dr. Silvia Moraru, elevii au luat parte în Aula Bibliotecii Centrale Universitare la decernarea titlului de cetățean de onoare al jud. Ilfov fizicianului Gerard Mourou, laureat al Premiului Nobel pentru Fizică, iniţiator al proiectului Extreme Light Infrastructure și acad. prof. dr. Nicolae Victor Zamfir. Tinerii au avut ocazia unică de a interacționa cu distinșii cercetători pe teme științifice și de actualitate.

Ah! Să nu uităm de butoiul cu înghețată care a venit în curtea școlii spre bucuria și chiotele tuturor: o înghețată artizanală preparată cu ingrediente naturale, după rețete tradiționale. Entuziasm, plăcere, un sentiment de mulțumire s-a răspândit în freamătul zilei. Cumva, întreaga comunitate LTN s-a reîntors la miracolul copilăriei!

La mulți ani de copilărie!