Personaje de poveste la serbarea clasei I

Ce e serbarea pentru noi? Serbarea este un proiect complex care ne învață multe lucruri de care avem nevoie pe parcursul dezvoltării noastre. Dar, ca să înțelegeți de ce noi acordăm serbării un rol atât de important, trebuie să vă vorbim despre proiectul serbării noastre.

Așadar, ne-am gândit întâi de toate la o temă care să reprezinte cel mai bine momentul de glorie a perioadei pe care o trăim, lumea poveștilor. Astfel am ajuns la tema ”Eroi de poveste”.  Am început cu un joc în care toți elevii s-au gândit la personajul lor preferat, au notat numele personajului și apoi le-am citit.

Următorul pas a fost cel al negocierilor: ce te faci când patru iubitori ai romanelor lui J. K. Rowling vor să fie Harry Potter. Și cum nimeni nu cedează, iar negocierile erau sub presiunea timpului, am renunțat toți patru la Harry Pottter și am găsit alte personaje pentru că avem de unde alege, la noi se citește cu spor și drag.

Pasul trei a fost să extragem aleatoriu perechile de eroi de poveste și să creăm noi povești, noi momente vesele sau moralizatoare. A fost primul nostru antrenament, nu au ieșit perfecte din prima, dar cu puțin sprijin de la doamnele învățătoare, sau chiar de la părinții cărora nu le e frică să dea în mintea copiilor, am ajuns la o variantă care nouă ne-a plăcut foarte mult și am învățat-o cu mare drag.

Au urmat apoi repetiții, nu foarte multe, dar serioase. Așa că am luat lucrurile în serios așa cum o fac adevărații actori. Arta teatrală înseamnă foarte multe lucruri: disciplină, rigurozitate, muncă, atenție, expresivitate, iar toate acestea au adus deliciul acestui proiect: creativitatea și improvizația. Odată ce această mașinărie se pune în mișcare ideile nu se mai opresc. Și ca să înțelegeți cât buni suntem, să știți că i-am vrăjit pe toți, nimeni nu s-a supărat că a greșit o replică, ba chiar credem că spectatorii nici nu au realizat că replicile le-am modificat sub presiunea emoțiilor, dar am zâmbit, am păstrat ideea și am improvizat. I-am vrăjit pe toți!!! Dar asta nu înseamnă că am fost toți un Harry Potter?