Prima tabără nu se uită niciodată!

Povestea noastră începe într-o dimineață de duminică, când ne-am întâlnit în curtea școlii încărcați de emoțiile primei aventuri alături de colegi și de doamna învățătoare. A urmat apoi să călătorim spre Păltiniș unde ne așteptau o mulțime de surprize. Pe drum ne-am bucurat de jocuri de socializare, cântece și multă voie bună. Ajunși în Păltiniș, ne-am cazat și nu am stat prea mult pe gânduri ca să ieșim la joacă. În prima seară am fost întâmpinați de tot personalul taberei cu o petrecere pe cinste. Noaptea a trecut repede și a început aventura noastră. În fiecare dimineață ne-am făcut înviorarea pe muzică, astfel ziua noastră începea cu zâmbetul pe buze și dornici de distracție. Și pentru că am mers într-o tabără de aventură, nu au lipsit drumețiile. Cu rucsăcelul în spate am început să explorăm împrejurimile și ne-am bucurat de natură, de peisaje minunate și jocuri în aer liber.

Am fost și în două excursii pentru a vizita două orașe încărcate de istorie și frumusețe: Alba Iulia și Sibiu. În Alba Iulia am vizitat Cetatea Alba Carolina, un loc care păstrează  mărturiile istorice și culturale ale evenimentelor ce au condus la formarea poporului român. Am prins schimbarea Gărzii de la Poarta a III-a, moment viu din viața cetății, de care copiii s-au bucurat nespus, având în vedere că am văzut și momentul în care s-au tras salvele de tun. Tot în Cetate, am vizitat și Catedrala Romano-Catolică, unde am avut parte de o aventură pe cinste, am urcat în turn și ne-am minunat de frumusețea Cetății văzută de la înălțime.

În Sibiu, primul punct de atracție a fost Piața Mare și Turnul Sfatului, unde ne-am încumetat să urcăm până în vârf, de unde am admirat orașul vechi. Nu puteam să trecem prin Sibiu fără a vizita unul dintre cele mai renumite muzee și anume Muzeul Brukenthal.

Ultima noastră vizită a fost într-un parc situat în inima pădurii din Păltiniș, unde copiii au trăit experiența unei aventuri pe care și-o vor aminti mereu. Ne-am cățărat, am făcut trasee, ne-am dat cu tiroliana și ne-am bucurat de fiecare moment petrecut în natură. La întoarcerea din fiecare drumeție sau excursie, ne așteptau de fiecare dată alte surprize pregătite de organizatori: ateliere de creație, jocuri sportive, jocuri de echipă, jocuri de cunoaștere dar și prezentări și discuții despre natură și mediu și cum am putea să ne implicăm în protejarea mediului înconjurător. În fiecare seară copiii au avut parte de distracție, prin serile tematice organizate de cei din tabără: seri de karaoke, seri de dans, concurs de talente, la care toți am participat și ne-am distrat.

Ultima zi s-a încheiat cu focul de tabără, unde am socializat cu ceilalți copii din alte grupuri, am dansat în jurul focului, am răspândit veselie și am umplut împrejurimile cabanei cu râsete zgomotoase. Zilele au trecut repede și iată-ne ajunși în ultima zi. Am luat micul dejun și am început să ne pregătim de plecare. Unii, mai melancolici, își dădeau seama că se încheie tabăra, alții erau nerăbdători să își revadă părinții. Ne revedem în toamnă, unde o nouă aventură ne așteaptă!