Performanțe și călătorii

Școala nu se termină niciodată, deși avem vacanțe și scurte răgazuri de a ne delecta cu experiențe formatoare și în afara școlii. Pentru cei mai preocupați de școală și rezultate academice, vacanța este un prilej de perfecționare continuă și de aplicare a cunoștințelor acumulate la clasă. Așa se întâmplă cu elevii și profesorii de la Liceul Teoretic Național, care după premierea de la LTN și închiderea anului școlar, au pornit spre orizonturi îndepărtate, participând la concursuri și olimpiade internaționale. Primul astfel de eveniment din această vară a fost la Belgrad. Bineînțeles că eforturile și pasiunea lor pentru științe le-a garantat podiumul, elevii LTN întorcându-se în țară cu premii și medalii binemeritate.
În perioada 23-30 iunie 2019 a avut loc la Belgrad concursul internațional Mathematics Grammar School Cup. Au fost 130 de elevi participanți cu vârsta cuprinsă între 14-16 ani, din 13 țări, grupați în 33 de echipe. Echipa LTN (România 9), coordonată de către prof. Iulian Vlăduțu, a avut următoarea componență:

  • Gorănel Theodora, clasa a VIII-a,
  • Păișanu Tudor, clasa a IX-a,
  • Stancu Vlad, clasa a IX-a
  • Palade Mircea, clasa a IX-a.

Aceștia au participat la 3 probe: fizică, matematică și informatică.
Echipa LTN a câștigat 6 medalii (una de aur, două de argint și trei de bronz) astfel: la fizică o medalie de bronz: Gorănel Theodora, la matematică o medalie de argint: Păișanu Tudor, două medalii de bronz: Gorănel Theodora și Palade Mircea, iar la informatică o medalie de aur: Palade Mircea și o medalie de argint: Stancu Vlad. Festivitatea de premiere a avut loc în Parlamentul Republicii Serbia din Belgrad în prezența multor oficialități, precum și a copiilor voluntari.
Și pentru că nu e ușor să ajungi aici, elevii au avut parte de vizite recreative și de ocazia de a vizita locuri inedite: muzeul Nikola Tesla, un tur al orașului Belgrad și o excursie la cetățile Smederevo și Golubac, precum și Lacul de Argint. Echipa noastră și-a ocupat o parte din timpul liber, alături de echipa CNITV, prin oraș, la piscină și la mall. Copiii au petrecut clipe frumoase, au legat prietenii atât cu participanții la concurs cât și cu copiii voluntari.
Felicitări și suntem mândri că reprezentați performanța Liceului Teoretic Național dar și a României la competițiile internaționale!