Noi provocări pentru Echipa LTN

În anticiparea noului an școlar, activitățile de formare continuă ce se vor derula în cadrul Modulului de pregătire destinat membrilor Echipei LTN din această vară (26-30 august), au ca obiectiv central o binecunoscută practică – devenită tradiție – pentru această școală: depășirea conformării cu tiparul. Privind dincolo de aspectele pur formale, avem și un motiv de mândrie: împlinirea a 7 ani de activitate LTN, altfel spus, împlinirea „celor 7 ani de-acasă”. 

Cu nostalgia începutului, dar și cu entuziasmul proiectelor de viitor, și în acest an ne așteaptă noi și noi provocări. De-a lungul celor 7 ani de „copilărie”, LTN a reușit, cu pași fermi, să se afirme drept o soluție serioasă, predictibilă, modernă, creativă și viabilă pentru mulți dintre elevii și părinții care s-au alăturat comunității noastre. Anul care tocmai s-a încheiat a ilustrat acest fapt încă din primăvară, prin lansarea Modelului Liceului Teoretic Național „Școală pentru viață”.

Însă, în culise, lucrurile au stat puțin altfel, fiindcă fiecare membru al Echipei LTN a contribuit în mod real la transpunerea în practică a acestui model. De la orele desfășurate la clasă și până la activitățile pe care le-am notat în catalogul nostru zilnic, am realizat încet și sigur un set de principii și valori specifice Liceului Teoretic Național, prin consolidarea unei comunități creative pe care o putem numi, fără îndoială, „a noastră”. 

Având o mică istorioară în spate, ne-am conturat și un program specific: ne vom îndeletnici cu noile tehnici ale evaluării formative, vom desfășura Ateliere de lucru prin participarea profesorilor la lecții transdisciplinare, ținem cont în permanență de progresul înregistrat de către micii și marii noștri LTN-iști, vom pune „țara la cale”, cum se spune, prin prezentarea și consolidarea programelor educaționale LTN pentru noul an școlar, în conformitate cu Modelul Liceului Teoretic Național și ne gândim în permanență la elevii și părinții care au încredere, în fiecare moment, în Echipa LTN. 

Noi suntem pregătiți de școală. Voi?