Festivalul Toamnei
Spiritul de echipă s-a simțit încă de dimineață. Elevi alături de profesori s-au reunit pentru ultimele pregătiri ale festivalului. Un zumzet febril anima întreaga sală. Tablouri suspendate de panouri albe colorau sala și ne bucurau retina curioasă. Reporterii LTN își pregăteau aparatele, își definitivau întrebările, dar cel mai important, se bucurau de emoția unei noi experiențe sub îndrumarea atentă a coordonatoarei de proiect Alexandra Bărbulescu.
Așa a început dimineața în care organizam cu toții „Festivalul Toamnei”. Evenimentul a fost unul dedicat în special elevilor și părinților de la nivelul primar și preșcolar. S-a iscat o mare bucurie în inima copiilor, dar și a profesorilor învățători, prin prezența atâtor părinți implicați și dornici de joacă. O invitație la creativitate, o provocare lansată de către doamnele învățătoare atât părinților cât și copiilor, a dat naștere unor elemente decorative foarte frumoase, ce au fost realizate din materiale eco adunate de copii în micile lor explorări tomnatice din natură. Învățătorii le-au pregătit, de asemenea, câteva surprize părinților, aceștia colaborând cu elevii în cadrul Atelierelor creative, unde fiecare clasă a lucrat de zor parcă într-o întrecere a meșterilor.
De la clasele primare și până la liceu, de la părinți la simpli spectatori de ocazie, cu toții am resimțit o atmosferă antrenantă, iar ritmurile muzicale pe care au răsunat glasurile celor mici a creat o stare de voie bună și de apropiere între toți cei aflați în Sala de Sport a școlii.
În continuare, vă propun să derulăm firul de desfășurare a evenimentului și surprizele care au dat un farmec aparte întregii zile . Evenimentul a debutat cu o lansare de carte a editurii Corint Junior – „Până și monștrii se spală pe dinți”. LTN s-a dovedit încă odată o gazdă primitoare și un colaborator implicat. Medicul dentist Andreea Angheluță, părinte și pentru o zi – mentor la școala noastră, a fost cea care a răspuns cu bucurie invitației lansate de a prezenta o lecție interactivă de igienă dentară adresată celor mici. Explicațiile despre importanța igienei orale au fost de mare impact atunci când „însoțitorul zâmbăreț”, s-a implicat în exemplificarea multor acțiuni. Adorabilul dinozaur de pluș mov a făcut înconjurul sălii, copiii nemaicontenind să se joace cu el.
De îndată ce acest moment s-a încheiat, iar dinozaurul cu pricina și-a făcut plimbarea pe la fiecare copil în parte, câteva acorduri își găseau timid ecoul prin rumoarea stârnită. Curioși din fire, ne-am adunat în prim-planul sălii și am asistat la momentul muzical coordonat de doamna profesoara de muzică, Ioana Ghenciu: Vocea copilăriei. Momentul a fost un bun prilej pentru fiecare dintre noi să ne amintim cât de frumoase erau jocurile cu cântec din care de fiecare dată rămâneam cu o poveste, o morală, o lecție la care să revenim din când în când.
Să nu uităm însă de cele două expoziții – cea de pictură intitulată „Toamna în culori”, în care au fost expuse lucrări ale elevilor înscriși la cursurile extracurriculare sub îndrumarea doamnei profesoare Simona Zalinca, dar și lucrările elevilor de gimnaziu și liceu din LTN, coordonați de doamna profesoară Irina Ionescu.
O noutate a fost prezența în premieră la standul Bibliotecii LTN a unei expoziții de carte realizată de copii, pentru copii – „Cărțile cu aripi”, în care au fost expuse realizările literare ale elevilor participanți la concursul de carte Bookerini, unde LTN s-a mândrit cu câștigătorii săi.
În doar două ore de festival, timpul s-a dilatat și am trăit împreună un anotimp întreg! Am creat amintiri frumoase și rămânând cu acest sentiment, ne-am dat seama, după ce evenimentul s-a încheiat, că aceste mici momente ne fac să formăm împreună o mare familie – Comunitatea LTN. Ne dorim să avem în continuare o toamnă colorată alături de cei dragi și vă mulțumim că ați luat parte la primul festival al toamnei la LTN!