Retrospectiva unei sărbători

Bucuria de a fi împreună se împlinește în fiecare an cu ocazia Târgurilor LTN – proiect din cadrul Modelului LTN – Școală pentru viață. Așa s-a petrecut și în luna decembrie 2019 la școala noastră, acolo unde trăim în fiecare anotimp o sărbătoare. Iarna a adus cu ea mai multe motive de bucurie: lansarea revistei școlii, o cauză caritabilă la care au contribuit toți elevii, surprize culinare de sezon, rezultatul unor mici demersuri și proiecte antreprenoriale realizate de cei mici. 

Colindăm, cântăm și așteptăm Moșul:

Pe fundalul tablourilor și creațiilor lucrate de-a lungul anului, ne lăsăm ademeniți de minunile și poveștile pregătite de elevii de la toate clasele pentru Târgul de Iarnă, mulțumiți și mândri deopotrivă că avem șansa de a ne alinia la standurile ce găzduiau adevărate opere de artă.  

Într-o atmosferă de sărbătoare menținută de colindele interpretate de elevii de la ciclul primar, iată că bătrânul Moș Crăciun a poposit și la școala noastră, încărcat cu daruri și multă voie bună. Cei mici, dar și cei mari au fost transformați de atmosfera de poveste pe care fiecare dintre noi, spiridușii LTN, am reușit să o creăm.

Caritate și donații pentru ca toți copiii să se bucure de Crăciun

În spiritul Crăciunului, Liceul Teoretic Național a decis înscrierea Târgului de iarnă sub semnul campaniei „Cutiuța speranței”, donând către Casa de Copii Domnești alimente de bază, cărți, încălțăminte, îmbrăcăminte și jucării, cauză caritabilă la care au contribuit toți participanții: elevi, părinți, bunici. Fiecare a putut contribui la acest demers și astfel am reușit să aducem bucurie în sufletele unor familii mai puțin favorizate. 

Lansarea Revistei școlare „D-ale LTN-ului”

Momentele de entuziasm generate de magia sărbătorilor de iarnă s-au împlinit și cu lansarea celui de-al V-lea număr al revistei „D-ale LTN-ului”, în spatele căreia s-au aflat eforturile întregii Redacții a revistei, coordonată de dr. Alexandra Bărbulescu. Datorită perseverenței de care au dat dovadă în concretizarea acest proiect, în revistă își regăsesc acum numele și contribuția peste cincizeci de elevi ai Liceului Teoretic Național. 

Împreună în jurul unei mese festive cu produse tradiționale

Devenită deja o tradiție a școlii noastre, la încheierea Târgului, în sala de mese ne-a așteptat o masă cu gustări tradiționale realizate de copii, părinți și bunici deopotrivă, adevărate minuni culinare care ne-au încântat simțurile. În miresme de cozonaci, colegii din echipa Scolarest ne-au fost alături și în acest an, întâmpinându-ne cu bucate alese specifice sărbătorilor de iarnă.

Luna decembrie a prins contur de poveste și prin participarea elevilor de la ciclul primar la concursul de coruri școlare, de unde s-au întors cu Premiul Special. Trofeul doamnei profesoare de muzică, Ioana Ghenciu, tronează pe raftul din recepția școlii. Tot în atmosferă de poveste a avut loc și lansarea volumului de teatru pentru copii, Caruselul Poveștilor, semnat de colega noastră Mihaela Zavodnik. Într-o duminică, Palatul Șuțu a găzduit această lansare în compania elevilor din școala noastră și a mai multor personalități ale culturii românești. Doamna profesoară de educație plastică, Irina Ionescu a coordonat un grup de elevi pentru a expune în cadrul lansării lucrări și creații de sezon. 

Toată luna decembrie s-a desfășurat sub semnul sărbătorii, a bucuriei și a poveștilor. 

Sperăm ca anul 2020 să ducă povestea mai departe!