Grădinița online

Glont Mirela

Mirela Daniela Glonț, profesor învățământ preșcolar

Pe tărâmul acestei perioade confuze prin care trecem toți, Grădinița LTN continuă să pună bazele și să valorifice relația dintre instituția școlară și familiile preșcolarilor, avându-l în centru pe copil, ca beneficiar direct al acestei relații.

Cadre didactice entuziaste și pregătite să ofere un act educațional de calitate, colaborează deschis și implicat cu părinții preșcolarilor în vederea asigurării unei educații de cea mai bună calitate.

Zilnic, cu ajutorul platformei Google Classroom, profesori pentru învățământ preșcolar, profesori de limba engleză, psihologi, transmit materiale interactive, atractive, adaptate nivelului de vârstă al copiilor,  dar și mediului în care copilul își desfășoară activitatea, în sânul familiei și în confortul propriilor case. 

Nu ne dorim să expunem permanent copiii în fața unui ecran, dar este bine să fim totuși flexibili și să ne adaptăm noilor realități, de aceea ne bazăm foarte mult pe colaborarea părinților, ei devenind astfel vocea noastră, a dascălilor. Ei primesc instrucțiuni, explicații, materiale suport, fișe de lucru, filmulețe, sugestii de jocuri, prezentări conform temelor săptămânale din planificările anuale și suntem permanent într-o strânsă colaborare astfel încât copiii să nu rămână în urmă cu parcurgerea materiei. Îi felicit pe părinți, le înțeleg efortul, dar îi îndrum să observe și beneficiile care vin odată cu aceste activități.

Un beneficiu extrem de important pe care îl identific pe acest tărâm aparent nesigur, este conturarea și valorificarea relației în interiorul familiei, a membrilor acesteia, cu ajutorul școlii. Copilul se conectează mai mult cu părintele (cu membrii familiei), comunică mai mult și mai bine, se descoperă reciproc și pun împreună bazele unei relații solide și sănătoase.

Printre recomandările pe care le mai facem părinților, se numără identificarea și gestionarea emoțiilor, jocuri de echipă, de rol, de mișcare în aer liber, în limitele pe care le avem astfel încât să fim în siguranță pentru noi, dar și pentru cei din jur.

Vă încurajez să vă păstrați echilibrul în această perioadă, să vă înconjurați de lucruri pozitive, să vă conectați nu doar prin tehnologie și aplicații, și să desfășurați activități împreună cu membrii familiei care vă aduc liniștea și zâmbetul pe buze. 

Nu uitați că este primăvară, un anotimp al renașterii. Odată ce vom reuși să trecem împreună prin această experiență, cu siguranță și noi vom simți că am renăscut!