Extra LTN – suport în gestionarea timpului 

Dacă la începutul acestei perioade, experimentarea cursurilor online era ceva nou și suscită curiozitatea elevilor, cu timpul însă începe să se simtă nevoia acestora de a reveni la interacțiuni directe, mai apropiate, mai dinamice, atât cu cadrele didactice cât și cu colegii de clasă. Acum pauzele dintre cursuri nu mai au aceeași dinamică în ceea ce privește comunicarea și interacțiunea directă între copii. Perioadele lungi de timp petrecute în acasă aduc în prim plan necesitatea de a găsi soluții dinamice și ingenioase de recreere folosind în mod creativ resursele din propria locuință.  În acest context activitățile de tip creativ – distractive pot oferi un suport psiho-emoțional important.

Acum, mai mult ca niciodată activitățile extracurriculare ce erau prezente în programul elevilor în timpul școlii, capătă o importanță deosebită, iar Liceul Teoretic Național redimensionează și aceste programe pentru mediul online. Astfel, s-au creat clase google pentru diverse activități precum – pictură, actorie, dans, robotică, limba germană și altele, iar elevii își continuă activitățile preferate.

Liceul Teoretic Național vine astfel în ajutorul părinților și copiilor prin realizarea unor activități sub formă de provocări (#provocareaLTN). Prima provocare ce a fost lansată a venit din sfera culinară și am fost foarte entuziasmați de realizările copiilor. 

Cea de-a doua provocare pe care o lansăm astăzi, vine din lumea roboțeilor. Pentru aceasta aveţi nevoie doar de piese LEGO® de orice fel, pe care le aveți în acasă şi vă mai trebuie multă imaginaţie. Iar eu știu că aveți o minte foarte creativă. Robotino vă va spune începutul unei poveşti și voi, dragi copii, sunteți invitați să construiți continuarea poveștii din piesele voastre LEGO® pe care le aveți acasă. Puteți construi singuri, sau împreună cu fraţii sau surorile, cu părinţii sau bunicii. Premiile vor consta în multe like-uri și îmbrățișări virtuale. Iată scrisoarea lui Robotino:

Bună ziua dragi copii! Permiteți-mi să mă prezint: mă cheamă Robotino și vă propun să pornim împreună într-o aventură misterioasă. Să deschidem porțile imaginației și să ne jucăm de-a creatorii de povești. Dar nu orice fel de povești, ci din ROBOLANDIA! Ce este Robolandia? O lume dintr-o galaxie prietenă foarte îndepărtată. Să nu vă fie teamă de nimic! Eu, Robotino, o să fiu lângă voi în toate aventurile! Ce ziceți ? Vă place provocarea mea?
Urechea mea bionică aude glasurile voastre și se bucură tare. Știu că o să fie o joacă pe cinste!

Prima noastră poveste din Robolandia o găsiți aici. Vă invit să pornim în marea aventură intergalactică!

Extra LTN va reveni cu alte provocări în cursul zilelor următoare!

#ProvocareaLTN va urma…