Cum ne petrecem timpul acasă… în vacanță?
Deși suntem cu toții martorii unor momente extraordinare ce ne afectează întreaga societate, totuși intrăm într-o mică vacanță. Condițiile ne-au obligat să petrecem mult mai mult timp în casă și împreună cu toții, părinți și copii. Și animale de companie, să nu le uităm nici pe ele.
Umblă o glumă acum că cei mai fericiți sunt cățeii și pisicile, că stăpânii sunt alături de ei mult mai mult timp decât de obicei.
Chiar dacă am stat acasă de la începutul suspendării cursurilor, copiii noștri au fost ocupați o bună parte din zi, pentru că orele Liceului Teoretic Național s-au mutat toate în online, iar programul lor, chiar dacă afectat direct de măsurile de carantină, și-a urmat orarul normal. S-au trezit în fiecare dimineață, s-au așezat la birourile lor, ne-au spus să facem liniște că ei încep orele. Alt avantaj aici, nu-i așa? Nu mai trebuie să meargă până la școală, distanța dintre pat și clasă e … de doi pași.
Și atunci, ce să facem acum că e vacanță? Păi o idee ar fi să ne uităm împreună la filme. Mulți folosesc deja servicii de streaming comerciale, cu abonamente plătite, având astfel acces la selecții vaste de filme și seriale, avem Netflix, Amazon, a intrat și Disney în joc. Dar ce facem dacă nu avem? Și mi-am adus aminte de Plex.
Am folosit Plex multă vreme ca un serviciu de streaming personal, al conținutului propriu multimedia. Înainte de răspândirea la noi a serviciilor de streaming gen Netflix, aveam cum să îi fac „netflix-ul personal” (server-ul plex rulat pe un calculator de acasă) direct pe televizorul smart (era aplicația Plex disponibilă pe samsung și alte televizoare inteligente) și îmi accesam propriile filme, albume foto sau colecții muzicale.
Între timp însă Plex a evoluat și acum include un serviciu de streaming cu o vastă colecție de filme oferite gratuit. Există evident posibilitatea accesării unui set mai mare de facilități și conținut în urma achitării unui abonament, însă vom menționa aici ce se poate face cu un cont gratuit. Accesarea serviciului se face apelând adresa plex.tv și crearea unui cont. Se pot folosi conturi deja existente de google, facebook sau amazon sau se poate folosi o adresă de email personală pentru crearea unui cont. Nu este impusă folosirea unui instrument de plată.
După ce am făcut un astfel de cont personal gratuit putem merge direct la https://www.plex.tv/watch-free/ unde vom găsi o interfață foarte simplu de utilizat și prin care putem frunzări colecția lor de filme, seriale, concerte, documentare și chiar și emisiuni produse pentru difuzare online sau preluate de la producători.
Tocmai am dat peste canalul FailArmy, foarte amuzant, așa că am pus pauză din scrierea articolului privind cum greșelile ușor de evitat produc rezultate amuzante… și uneori dureroase.
Pentru filme vom găsi multe categorii cu multe titluri în ele. Fiind un serviciu gratuit nu vom da peste ultimele producții, însă vom recunoaște poate filme pe care nu le-am mai văzut de mult și pe care sigur copiii noștri nu le-au văzut și le-am putea vedea împreună. Ce ziceți de un film cu Sophia Loren și Belmondo? Sau cu Van Damme care dă palme cu piciorul tuturor.
Așadar, fie că suntem în căutarea unei surse de conținut media online, fie că dorim să încercăm o platformă nouă (merită să explorați posibilitățile plex, mai ales pentru eventualitatea că deveniți client „vip”, una din opțiuni este chiar preluarea canalelor de cablu TV din casă printr-un echipament digital și redarea lor pe PC-urile din rețea, dar asta este o altă poveste pentru cei pasionați), Plex este o soluție cel puțin interesantă și folositoare.
Alt avantaj este disponibilitatea aplicației Plex pe dispozitivele mobile (smartphone, tabletă) precum și pe o gamă largă de televizoare smart (eu am instalat Plex pe modele Samsung, LG, Sony, sunt sigur că toate modelele cu android cum sunt Philips pot suporta aplicația) astfel că puteți folosi plex foarte comfortabil, direct pe TV sau pe echipamentul pe care îl aveți la îndemână.
Dacă aveți și voi sugestii sau întrebări, vă așteptăm la online@liceulnational.ro.