Scrisoare către „Doamna”

Draga noastră DOAMNĂ

Ultimele săptămâni din viața noastră, a tuturor, s-au schimbat în mod dramatic. Este greu pentru fiecare dintre noi să își schimbe stilul de viață, obiceiurile zilnice, rutina căpătată în timp, să ne redescoperim în feluri în care nu  ne-am fi gândit vreodată, să ne redefinim spațiul de muncă și viață, și poate, în final, să ne redescoperim pe noi înșine.

Dacă pentru noi, adulții, este un lucru greu, pentru copii noștri este o adevărată încercare, o perioadă de maturizare forțată, la care sunt puși să participe obligatoriu.

În acest context, școala, așa cum o știam, a trebuit să se redefinească. Casa a  devenit școală, camera lor a devenit sala de clasă, calculatorul, căștile, microfoanele, au intrat rapid în viața lor, ca noi instrumente de lucru. 

În acest moment, am realizat că Liceul Teoretic Național a fost cea mai bună alegere pe care o puteam face pentru copilul nostru. Lecțiile online erau extrem de necesare în această perioadă pentru a crea o pseudo-normalitate pentru copiii noștri  și le așteptam cu mare încredere. Aceste cursuri online sunt pline de căldură, de răbdare, de profesionalism, iar Vlăduț le așteaptă cu mare drag. Senzația de a merge înainte era absolut necesară pentru cei mici, revederea zilnică cu toți colegii și vocea doamnei este extrem de binevenita.

Vă mulțumim pentru implicare, pentru curaj, pentru răbdare, pentru căldură, pentru atenție. Vlăduț se simte bine astfel, deși trist în perioada asta, ca oricare copil. Este în continuare școlar, deși școala, așa cum o știam cu toții, este fizic închisă.

Vă asigurăm de tot sprijinul nostru, suntem împreună în toată bătălia asta și sunt convinsă că atunci când totul va trece și vom avea voie, ne vom îmbrățișa cu drag! Vlăduț vă îmbrățișează și acum, de la distanță!

Cu drag, părinții lui Vlad Stamate, clasa I A, LTN

La început am fost neîncrezătoare despre procesul lecțiilor online, însă după prima săptămână am realizat că totul este incredibil de natural, aici vorbesc din perspectiva copiilor. Iris știe ce are de făcut, înțelege, știe cum să se comporte într-un cadru online. Meritul tehnologiei și sensibilitatea cu care doamna Pellegrini se apropie de ei ca grup și de fiecare în parte, m-au făcut să înțeleg: am făcut o alegere corectă alegând LTN.

Cu siguranță este important faptul că școala este deschisă la tehnologie, însă cum reușiți dumneavoastră să „spargeți“ barierele monitoarelor, iar cei mici se simt din nou în clasă, este incredibil și este doar aportul dumneavoastră, ca profesori. Copiii noștri sunt norocoși! Vă mulțumesc din suflet!

Raluca Băleanu,, mama elevei Iris Arnici, clasa I, LTN