Citim. Știm

La LTN orele de lectură sunt adevărate aventuri de cunoaștere! Elevii de la clasa a II-a știu că cititul este o punte spre orizonturi fantastice și creativitate.  Cei mici ne recomandă constant diverse cărți pe care ei le-au îndrăgit. Lectură plăcută!

Victor recomandă:

Povești pentru băieți care au curajul să fie altfel de Ben Brooks

100 de istorii impresionante despre bărbați celebri din toate timpurile, care au îndrăznit să încalce regulile pentru a realiza lucruri uimitoare, cu bunăvoință, dăruire și încredere în sine. Oameni de știință, activiști, sportivi, artiști sau oameni obișnuiți, toți au luptat, în felul lor, pentru o lume mai bună.

De la Nelson Mandela la Stephen Hawking, de la Jamie Oliver la Lionel Messi, poveștile emoționante ale băieților din această carte sunt lecții prețioase de viață și o sursă de inspirație pentru toți copiii.

Cartea Ayannei:

Însemnările unei puștoaice, vol.3 de Rachel Renee Russell

Cartea Ayannei:

Povestirile unui pop star nu chiar atât de talentat. Drumul lui Nikki spre succes este reprezentat de prietenia la cuțite și de un anturaj talentat care să susțină un VIP (Very Important Pop Star!)

Maria citește:

Are You My Mother? de P.D. Eastman

Cartea realizată inițial de Dr. Seuss, îi încurajează pe copii să citească singuri, are cuvinte și ilustrații simple. Un mic eclozator este hotărât să-și găsească mama, chiar și după ce a întâlnit un pisoi, o găină, un câine.

Carla și Ema recomandă:

Băiatul miliardar de David Walliams

Faceţi cunoştinţă cu Joe Bostan, cel mai bogat băiat de 12 ani din lume! Joe are tot ce şi-ar putea dori vreodată un copil: toate jocurile video din lume, propria maşină de curse, un câine-robot din Japonia şi chiar un cinematograf 3D IMAX în pivniţă. Dar toate acestea nu reuşesc să compenseze ceea ce-i lipseşte cu adevărat lui Joe: un prieten.

Armand și Thea au citit:

Harry Potter și piatra filozofală de J.K. Rowling

Viața lui Harry Potter se schimbă pentru totdeauna în ziua aniversării a unsprezece ani, când uriașul Rubeus Hagrid îi aduce o scrisoare și  câteva vești uimitoare. Harry Potter nu-i vreun băiat obișnuit: e vrăjitor. 

Cartea recomandată de Nicholas:

Vânătorii de comori de James Patterson, Chris Grabenstein

Bick, Beck, Tommy și Storm – copiii familiei Kidd – au crescut călătorind în jurul lumii, făcând scufundări la mare adâncime și ajutându-i pe părinții lor, doi vânători de comori celebri, să scoată la suprafață monede și lingouri de aur, bijuterii, arme și alte obiecte neprețuite aflate pe epavele scufundate de secole în ocean.

Cartea recomandată de Philip:

Numele meu e Stilton, Geronimo Stilton

O poveste haioasă legată de nouă colaboratoare, Pinky Pick. De când a angajat-o mi s-au întâmplat o mulţime de lucruri. O dată m-a obligat chiar să-mi petrec Revelionul la Polul Nord, în derivă pe un aisberg, fără nici o bucăţică de brânză, dansând tango ore în şir.

Lecție realizată sub îndrumarea prof. documentarist Roxana Neacșu – Biblioteca LTN.