Ultimul clopoțel

Fiecare etapă importantă din viața noastră este urmată, în cele din urmă, de momentul emoționant al bilanțului. Cu toții rememorăm prima zi de școală, emoțiile puternice resimțite în momentul pășirii, pentru prima oară, în sala de clasă.  Primele manuale, colegii de şcoală, primele note… şi câte şi mai câte „năstrușnicii” pe care le păstrăm mai apoi în amintirile noastre, înlănțuite cu chipurile atâtor persoane dragi, de neuitat.

Ultima zi de școală, urmată de ultimul clopoţel – sunt momente care contribuie la evoluţia personalităţii fiecărui elev, ca nişte adevărate pietre de hotar. Deodată realizezi că ai ajuns la capătul unei „călătorii”, pe care ai început-o la o vârstă fragedă şi, după mai mulţi ani, o închei la vârsta frumoasei adolescenţe. Gata de un nou început, de o nouă etapă a vieţii!

Promoția 2020 a absolvenților marcheazã o premieră în istoria învățământului. Elevii noștri nu se pot îmbrățișa, nu pot fi ovaționați, nu se pot fotografia în grup, ori participa la vreo petrecere de final de an. Știm, e pandemie! Dar LTN nu își abandonează elevii niciodată, în nicio împrejurare. Au învățat un an întreg și au așteptat cu nerăbdare această festivitate. Așa că, indiferent de situația de neliniște în care ne aflăm, am reușit aici, la LTN, să creăm un careu în mediul online.

Dragi elevi,

Iată-ne ajunși la final de an școlar. Ați dat dovadă de curaj și perseverență și v-ați adaptat la aceste condiții, de cursuri online, ce păreau greu de atins. Am reușit, cu ajutorul vostru, să parcurgem întreaga materie aferentă acestui an școlar, să realizăm evaluările corespunzătoare și să vă permitem trecerea către o nouă etapă, fără să întâmpinați obstacole în dezvoltarea academică.

Vă mulțumesc pentru maturitatea și responsabilitatea de care ați dat dovadă, ca și pentru modul, aș spune chiar entuziast, în care ați participat la ore și la celelalte activități organizate.

Stimați părinți,

Pentru mine nu este doar o formulă de politețe, ci o datorie de onoare, ca să vă mulțumesc pentru modul în care am colaborat, în scopul asigurării condițiilor necesare continuării procesului de învățământ. Implicarea dumneavoastră pe multiple planuri a constituit un sprijin real și important pentru copiii dumneavoastră, dar și un suport moral pentru noi, în vederea continuării, cu devotament și curaj, a demersului educativ, împreună cu elevii noștri. Am urmărit în permanență ca în aceste momente de teamă și, de multe ori, de confuzie, să transformăm Liceul Teoretic Național într-o oază de liniște, de stabilitate, de seriozitate și de predictibilitate. Tot ce am reușit se datorează și colaborării permanente cu dumneavoastră.

Dragi colegi, cadre didactice și personal nedidactic,

Mă adresez acum vouă, fără de care viața nu ar pulsa în școala noastră. Vă mulțumesc tuturor pentru efortul extraordinar, real și nu închipuit, pe care l-ați depus, pentru tactul pedagogic și grija cu adevărat părintească de care ați dat dovadă în toată această perioadă, fără excepție. În aceste luni ne-am manifestat ca o adevărată Echipă a LTN și rezultatele sunt pe măsură.

În final, este o bucurie pentru mine să constat că Modelul LTN – „Școală pentru viață” s-a dovedit a fi viabil, trainic, ceea ce ne întărește convingerea că demersul pe care a pornit acest proiect educativ este cel bun. Vă asigur pe toți de respectul și susținerea mea, și vă urez „Vacanță plăcută!” și, de ce nu, fiindcă timpul trece repede, „Succes în noul an școlar!”.

Până atunci, sper să vă bucurați pe deplin de vacanță, de soare și de cei dragi.

Vă mulțumesc!