Mesaj de deschidere

An școlar 2020-2021

Dragi elevi, stimați părinți și profesori,

Suntem la început de an școlar! Un an școlar așa cum niciodată nu a mai fost, marcat de nou, de provocare și totodată de incertitudine și mult dinamism în ceea ce privește deciziile luate. Dincolo de toate scenariile oferite de către autorități, Liceul Teoretic Național se pregătește să ofere elevilor aceeași educație de calitate și experiențe care să îi pregătească cu adevărat  pentru viață.

Bine ați revenit, dragii noștri, din vacanță! Tuturor ne-ați lipsit, așa cum se întâmplă în fiecare vară, dar mai ales acum, când, din luna martie, ne-am putut vedea doar în mediul online.

Noi suntem gata să facem lucruri mari. Sloganul nostru rămâne “Școală pentru viață” mai mult ca oricând. Vrem să dovedim, încă o dată, alături de voi, de părinți și de profesori că Liceul Teoretic Național este pregătit pentru a-și deschide porțile și a-și continua misiunea, indiferent de situația în care ne vom afla. Pentru noi a fost și este evident că tehnologia este parte din procesul de predare-învățare-evaluare. O vom integra în lecțiile noastre astfel încât să păstrăm vie curiozitatea elevilor și mai ales astfel încât să o aducem cât mai aproape de cotidianul școlar.

Voi sunteți gata să începeți școala? Tot personalul didactic s-a pregătit pentru revenirea în siguranță, nelăsând să treacă această perioadă fără a învăța ceva din ea, profesorii noștri au lucrat intens, au analizat tot ce s-a întâmplat în timpul școlii online, și-au îmbunătățit strategia, au împărtășit modele de bune practici, au făcut planuri, au pus la cale proiecte, au revenit cu forțe proaspete și sunt gata pentru a derula procesul educativ în cele mai bune condiții. Voi, elevii, sunteți cei care urmează să vă puneți amprenta finală pe activități, pe sălile de clasă, pe holuri, în întreaga comunitate, astfel încât oricine aude de Liceul Teoretic Național să știe că aici se află o școală care îi pregătește pe elevi pentru viață.

Îndrăzniți să ne oferiți încrederea voastră! 

Așteptăm să vă auzim glasurile pe holurile școlii, parcă prea a fost multă liniște, de prea mult timp! Ne lipsește interacțiunea vie, constantă și statornică cu profesorii noștri, mereu gata să fie ei schimbarea de care are nevoie lumea educațională. Și nu în ultimul rând, privim cu încredere parteneriatul cu părinții, știind că fără dumneavoastră, prin suportul pe care ni-l oferiți, nu ne-am afla unde suntem acum.

Ne dorim să putem construi povestea Liceului Teoretic Național împreună, să dovedim că suntem pregătiți pentru orice situație ce poate apărea! Fiți parte din ea și haideți să pornim cu încredere într-un nou an școlar, pe drumul școlii pentru viață!

Elevilor le dorim să aibă un an școlar plin de de experiențe de învățare valoroase, să fie creativi și să se bucure din plin de întâlnirea cu colegii (așa cum este ea posibilă acum). Părinților le mulțumim pentru toată susținerea și vrem să le amintim încă o dată că au un rol foarte important în procesul educațional. Profesorilor noștri le urăm putere de muncă și să fie încrezători să folosească toate mijloacele și metodele de lucru cu impact pozitiv în lucrul cu copiii, înțelegând totodată strânsa legătură și importanța majoră pe care o au în formarea și dezvoltarea armonioasă a acestora.

Cu aceste gânduri în minte și convinși că vom alege ce este mai bine pentru voi toți, să ne vedem, dragii noștri, cu toții, în formula stabilită conform exigențelor legale actuale, dar cu dorința sufletească de a fi mai bine pentru noi toți. 

Vă doresc un an școlar plin de bucurii, satisfacții și realizări!