Ziua Poștei – istoria vie în fața copiilor 

În fiecare an, pe data de 9 octombrie se sărbătorește Ziua Poștei. Pentru noi a fost un prilej minunat de a implica elevii în activități de cercetare și observare a unui serviciu care în prezent este utilizat mult mai puțin, fiind înlocuit de posibilitățile multiple de trimitere a unui mesaj folosind tehnologia informatică.

Dincolo de necesarul pe care îl reprezenta, poșta a fost o modalitate de a transmite emoții, sentimente și mesaje care au schimbat vieți. De la simpla telegramă, la cartea poștală sau scrisorile întinse pe multe pagini, poșta a ajutat enorm la păstrarea legăturilor între oameni, indiferent de distanțe.
Acesta a fost și scopul nostru: de a-i apropia pe elevi de ceea ce a însemnat corespondența, cu toate caracteristicile ei. Au discutat cu părinții sau bunicii, le-au descoperit colecțiile de timbre și le-au prezentat în fața colegilor, au participat la o prezentare de plicuri, scrisori și cărți poștale din perioada interbelică și comunistă, au realizat la rândul lor scurte scrisori, participând cu interes la identificarea mesajului scris cu litere de mână, așa cum o făceau odată bunicii noștri.

Elevii claselor a III-a B și a IV-a B au descoperit astfel o bucățică de istorie recentă, transmisă nu din cărți, ci din experiența directă cu obiecte ce au aparținut generațiilor trecute.