Scientia Vinces!

Acordarea bursei Vei câștiga cu cunoștințe! – Scientia Vinces!

doamnei prof. dr. Silvia Moraru, director al Liceului Teoretic Național

Pe data de 13 noiembrie, în orașul Yakutsk din Federația Rusă a avut loc o ceremonie solemnă de acordare a prestigioasei burse  “Vei câștiga cu cunoștințe!- Scientia Vinces!”, oferită de Președintele Republicii Sakha. 

Bursa este oferită atât elevilor cu rezultate extraordinare, câștigători ai olimpiadelor organizate în Rusia, precum și cadrelor didactice, promotori ai culturii, științei și educației în general, dornici să inspire, prin exemplul personal și prin parcursul profesional, elevii cu care lucrează și numai. 

Anual, ca parte a ceremoniei de acordare a bursei „Vei câștiga cu cunoștințe! – Scientia Vinces!” se organizează diverse evenimente științifice, culturale și educaționale. Doamna prof. dr. Silvia Moraru, fondator și director al Liceului Teoretic Național a fost invitată să participe la acest eveniment, fiind unul dintre profesorii premiați în ediția 2020, pentru activitatea derulată începând cu anul 2007, în cadrul participărilor numeroase, alături de un număr de peste 200 de elevi, la International Olympiad for Secondary School Students TUYMAADA, o competiție școlară pluridisciplinară, în domeniul fizicii, chimiei, matematicii și informaticii.

Bursa este o recunoaștere a muncii derulate de către doamna prof. dr. Silvia Moraru, fiind unul dintre profesorii care, prin modalitatea de realizare a activității la clasă, îi inspiră pe copii să își urmeze pasiunile și să își valorifice, la un nivel cât mai înalt, potențialul, obținând astfel, de-a lungul anilor, rezultate remarcabile în domeniul științelor.