Biblioteca Virtuală

a Liceului Teoretic Național

În condițiile în care se constată o explozie informațională în toate mediile, este evident că bibliotecile trebuie să-și desfășoare activitatea într-un nou context informațional, ele fiind structuri de informare și documentare care trebuie să prelucreze, să valorifice resursele informaționale și documentare cât mai rapid și  util. Bibliotecile digitale s-au dezvoltat începând cu anii 1990. Astăzi mai mult ca niciodată avem nevoie de biblioteci pentru a accesa cât mai multe documente online  necesare în procesul educațional. În România dezvoltarea acestora este deficitară, existând puține resurse digitale.

În școala noastră, din luna martie a anului 2020 am fost preocupați în permanență de a dezvolta resursele digitale, de a aduce în prim plan informații și materiale dintre cele mai diverse și atractive pentru a trezi și menține interesul elevilor. Aș enumera numeroasele tururi virtuale la muzee, biblioteci, documentare, piese de teatru radiofonic și întâlniri online cu diverși scriitori. Să nu uităm de site-ul cu resursele virtuale, un spațiu creat pentru toți profesorii, elevii și părinții care doresc să valorifice noile tehnologii în activitățile de învățare cu elevii.

Biblioteca virtuală a Liceului Teoretic Național este o resursă internă ce colecționează, digitalizează, organizează și oferă acces structurat la materiale de specialitate din domeniul educației și specializărilor conexe. În cadrul liceului nostru, interesul pentru diseminarea materialelor și informațiilor în format digital reprezintă o preocupare continuă. Materialele publicate în cadrul bibliotecii sunt organizate în următoarele categorii: cărți, manuale digitale, periodice, fonotecă și expoziții. 

O categorie importantă în cadrul bibliotecii este reprezentată de colecția de periodice, care cuprinde și Revista D’ale LTN-ului, realizată de elevii liceului nostru.

Interfața bibliotecii este una prietenoasă, ușor de accesat. Este organizată conform ariilor curriculare din programa școlară și poate fi consultată foarte ușor. Fișierul poate fi descărcat direct, utilizând linkul „Download” din secțiunea „Descărcați fișierul”. De asemenea, biblioteca virtuală LTN poate fi consultată de pe toate platformele IT existente, desktop şi telefon mobil doar de către persoanele afiliate domeniului liceulnational.ro (părinți, elevi, profesori care au adresa de e-mail prenume.nume@liceulnational.ro).   

Școala de azi trebuie să se adapteze, digitalizarea oferă oportunități noi de învățare care sporesc creativitatea și abordările inovatoare de învățare.

Vă invităm așadar în lumea fascinantă a Bibliotecii Virtuale LTN, gazda cărților, periodicelor, fonotecii și expozițiilor virtuale.