D’ale LTNului – revista LTNiștilor

Ioana Stoica, elevă clasa a XI-a

Redactor șef adjunct al Revistei D’ale LTNului

Salut! Sunt Ioana și fac parte din echipa de redacție a revistei școlii. Aș vrea să vă spun mai multe despre cum este să faci parte din echipă și ce înseamnă asta pentru mine.

Acum trei ani, în comunitatea LTN a luat naștere revista școlii, care se numește „D’ale LTN-ului”. Nu știam la început ce presupune revista școlii, era un concept nou, dar care mi-a sunat interesant. Mi-a plăcut foarte mult ideea de a scrie articole și am început să mă implic. Căutam o temă care mă pasionează, iar de acolo dezvoltam subiectul în diverse direcții. Mai artistic sau mai științific, creativ sau informativ, îmi făcea plăcere să mă exprim. Am participat și la ședințe de redacție, iar cu timpul mi-am dat seama că îmi face mare plăcere să fac parte din această echipă de redacție și am început să mă implic mai mult.

De anul trecut sunt redactor șef adjunct al redacției și trebuie să mărturisesc că mă bucur că nu am ratat experiența de a contribui la revista școlii și de a face parte din echipă. Prin conceptul de revistă a elevilor școlii, încurajăm creativitatea, exprimarea opiniei, argumentarea, spiritul critic al elevilor și mă bucur de fiecare dată când colegi de clase mai mici sau mai mari sunt entuziasmați să scrie ceva. Uneori elevii sunt poate mai timizi, având doar o vagă idee despre ce înseamnă să compui un articol… Scrieți!

Pentru că noi vă incurajăm și vă susținem în acest sens. Imaginația e sursă de creație a multor articole, care ne încântă, ne fac să zâmbim sau ne emoționează. Publicăm și articole despre voi, despre pasiunile voastre la vârsta de școlar sau liceean, despre hobby-urile sau ocupațiile din timpul liber, despre experiențe de viață. De asemenea, sunt prezente multe articole ale elevilor din care învățăm lucruri noi și cunoaștem mai multe aspecte ale lumii. Cu fiecare articol, datorită colegilor-autori, cunoștiințele sunt împărtășite în paginile revistei.

Făcând parte din echipa de redacție, particip la ședințele în care ne adunăm toți șefii de rubrică și discutăm despre revistă împreună, venind cu idei, dezbătându-le, încercând să îmbunătățim cât mai mult paginile publicației noastre. Aceste experiențe au contribuit și contribuie în continuare la dezvoltarea spiritului de lucru în echipă, la comunicare, dezbaterea și propunerea de idei, lucru care îmi place foarte mult. Mă încarc de energie atunci când văd cum toți cooperăm și suntem creativi, atât venind cu idei spontane, cât și urmând un plan bine organizat. Pot spune că a face parte din echipa revistei școlii a ajutat la formarea mea atât ca elev, dar mai ales ca om, deoarece am devenit mai responsabilă și mai organizată. Această experiență reprezintă pentru mine o modalitate de exprimare, un mijloc de comunicare, de îmbunătățire a lucrului în echipă și a organizării, o deschidere către creativitate și analiză prin scris, imaginație, documentare, seriozitate, curiozitate și o mulțime de momente frumoase!

Sunt mândră de numerele revistei pe care împreună, elevii, sub coordonarea echipei LTN, am reușit să le scriem și să le publicăm. De aceea, îmi face plăcere ca la fiecare eveniment precum târgurile de primăvară sau de iarnă din cadrul școlii, ori festivalurile de toamnă, sau chiar cu ocazia zilei de 1 decembrie, redacția împarte numerele revistei tipărite. Elevi, părinți, profesori, tuturor le prezentăm produsul creației elevilor școlii, de care suntem mândrii: interviuri, poze, alături de articole.

Echipa redacției, printre care mă aflu și eu, încurajează toți elevii să se implice în acest demers. Mă bucur când primim cuvinte frumoase și vreau să le mulțumesc tuturor celor care au scris până acum. Îi încurajez să scrie mai departe și invit pe fiecare să contribuie la revistă! 

Am reușit să ne repliem chiar și în perioada pandemiei și foarte curând am lansat online numărul 6 al revistei. Noi nu am stat degeaba și am mers mai departe cu redacția revistei, ne-am desfășurat activitatea online. La final de semestru vom lansa numărul 7 al revistei noastre! Avem o mulțime de suprize și planuri de viitor, așa că vă încurajez să ne urmăriți și să ne citiți!