Citim. Știm

La LTN orele de lectură sunt adevărate aventuri de cunoaștere! Elevii de la clasa a VI-a știu că cititul este o punte spre orizonturi fantastice și creativitate.  Elevii de gimnaziu ne recomandă constant diverse cărți pe care ei le-au îndrăgit. Lectură plăcută!

VEVERA ALEXANDRA GABRIELA recomandă:

colecția „Agatha Mistery” scrisă de Sir Steve Stevenson

Cărțile sunt inspirate din seria Agathei Christie, fiecare carte te poartă imaginar în altă ţară: Egipt („Enigma Faraonului”), India („Perla din Bengal”), Scoţia („Spada Regelui Scoţiei”), Canada („Jaf la Cascada Niagara”) şi Franţa („Crimă pe Turnul Eiffel”). Sunt descrise aventurile Agathei, un detectiv deosebit, ale vărului Larry, ale majordomului și ale motanului Watson.

EVA VÎNĂTORU a citit si recomandă:

cartea „Contele de Monte-Cristo” de Alexandre Dumas

Acțiunea cărții  se centrează în jurul tânărului marinar Edmond Dantes, provenind dintr-o familie săracă și susținut de căpitanul corabiei din al cărui echipaj făcea parte. Dantes este un personaj ambițios, fiecare pagină este plină de dinamism și este prezentată ca o piesă de teatru, cu detalii care ne introduc pe străzile aglomerate ale Franței secolului al 19-lea.

VLAD ȘTEFAN LUPUȘORU recomandă:

„Oscar și tanti roz” scrisă de Eric Emmanuel Schmitt

Este vorba de un roman epistolar, dar și o lecție de viată. Acțiunea are în centru trei personaje principale: Oscar, Tanti Roz și Dumnezeu. Tanti Roz este un ghid menit să-l îndrume pe Oscar spre alinare, asta în timp ce ea însăşi îşi găseşte calea spre credinţă şi pace.

ANDREI CHESĂRAICU a citit și recomandă:

„Cronicile Wardstone” de Joseph Delaney

„Cronicile Wardstone” de Joseph Delaney a apărut la Editura Corint Jr. Thomas Ward este un baiat de 12 ani care își face ucenicia la un vraci bătrân și aspru. Ucenicia lui este grea, este pus la grea încercare în confruntarea cu cea mai rea vrajitoare din ținut, Mama Malkin. Va reuși, oare, să scape?

ANDA ANDREEA PĂLAN a citit și recomandă:

cartea „Cei patru mari” de Agatha Christie

Poirot, micul detectiv investighează crime comise în Anglia rurală sau în locuri mai exotice. Sub numele „Cei patru mari” se ascund un chinez foarte inteligent (creierul întregii afaceri), un milionar american, o cercetătoare științifică franțuzoaică și un englez poreclit „Distrugătorul”, foarte talentat în deghizare.

TUDOR BĂCANU recomandă:

Seria „Roata Timpului” de Robert Jordan

Sunt în total 14 volume, dintre care ultimele trei duse la capăt, după moartea autorului. Primul  roman începe cu o incursiune în trecut, într-un moment dramatic care îl are în centru pe Lews Therin Telamon, numit şi „Ucigaşul de Neam”. Acesta a fost unul dintre cei mai puternici oameni ai timpurilor sale, „Vârsta Legendelor”, reuşind împreună cu alţi o sută de companioni să îl ferece pe „Cel Întunecat şi pe acoliţii acestuia”.

SARA TEODORA TUTUIANU a citit și recomandă:

„Fata care a băut Luna” de Kelly Barnhill apărută la Editura Arthur

Aceasta se remarcă prin vocabularul folosit, imaginația scriitoarei și modul în care se transmit emoțiile, toate acestea făcând-o să se remarce dintre miile de cărți de aventuri – fantasy. Personajul principal al poveștii este Luna. Ea ajunge să trăiască într-o lume plină de magie, mai întâi îngrădită de bunica Xan.

Lecție realizată sub îndrumarea prof. documentarist Roxana Neacșu – Biblioteca LTN.