Concurs artistic cu premii literare

Irina Ionescu

Irina Ionescu,

profesor educație plastică

dr. Alexandra Bărbulescu,

director de comunicare

Barbulescu Alexandra

Ce înseamnă să fii LTN? Ideea aceasta ne-a marcat începutul de an școlar dar a existat încă de la primele ore online, atunci când am început să ne adaptăm restricțiilor și noilor metode de predare-învățare. #EuSuntLTN este un manifest al identității noastre școlare, este o sintagmă care ne aduce împreună în vremuri de distanțări de orice fel, este un angajament și o confirmare a coeziunii acestei comunități în care elevi, profesori și părinți își petrec cele mai multe ore din zi și cele mai frumoase lecții de viață. 

Doamna profesor Irina Raluca Ionescu a încurajat întotdeauna libera exprimare și manifestările creative ale elevilor LTNiști. În anul pandemic pe care tocmai ce îl parcurgem cu toții, doamna profesoară a reușit să întărească și să contureze cu un condei imaginar acest spirit al școlii noastre, #EuSuntLTN. 

Ideea unei expoziții și a unui concurs cu premii în care copiii de la clasele de gimnaziu și liceu să creeze o siglă, un însemn, o ilustrație a numelui școlii a venit cumva firesc și vă invităm să vedeți ce a ieșit 🙂 

Vom valorifica aceste lucrări creative și vom descoperi împreună potențialul din fiecare culoare așezată pe hârtie pentru că ne dorim ca educația să fie o pânză pe care o pictăm cu toții, în fiecare zi. Vom relua aceste lucrări în revista școlii, în materialele media realizate cu ocazia proiectelor educaționale pe care le desfășurăm în Liceul Teoretic Național, vom expune și ne vom mândri cu realizările elevilor noștri. Felicitări tuturor!

#EuSuntLTN este mai mult decât o expoziție. 

Barbulescu AlexandraAlexandra Bărbulescu, director de comunicare

Elevii Liceului Teoretic Național au fost motivați să își imagineze, în cadrul atelierelor online de artă, propria siglă a școlii lor. Generația tinerilor școlari a fost constrânsă să învețe online iar pentru disciplinele vocaționale, și nu numai, această stare de fapt a lucrurilor a devenit o provocare. 

Până în prezent elevii noștri au reușit să intre într-un dialog plastic cu creația, iar expoziția, fie ea online, apare ca o manifestare firească a lucrurilor. Expoziția lansează trei mari coordonate identificate în creațiile elevilor. Fiecare a încercat să-și construiască propriul univers imaginar, iar tematica propusă a condus la concretizarea ideilor în lumea reală.

Prima coordonată este cea a formei compoziționale, o construcție închegată de elemente grafice și caligrafice, în cazul nostru inițialele „LTN”. Lucrările elevilor au fost construite pe principiul „unitate în diversitate”, principiu ce se naște din expresivitățile ritmului plastic, ce oferă unitate și semnificație compozițiilor în ansamblu. Vom aborda în expoziția noastră creații ritmice bazate pe elemente dansante de mărimi, culori și poziții variate.

Cea de-a doua coordonată este dată de inedit, compunerea originală a formei de design grafic. Creațiile sunt unice, fiecare mic artist și-a imaginat cum să arate sigla școlii în care învață și cu care se identifică. Comunitatea școlară este o a doua familie pentru elevii LTNiști, de aceea imaginația lor a prins contur în realizarea siglei care să sugereze caracteristicile unui spațiu și a unei atmosfere în care cei mici își petrec majoritatea timpului lor. 

Cea de-a treia coordonată este culoarea, acel element de limbaj integrat în structura interioară a copilului. Culorile își fac simțită prezența de la primul impact vizual. Cu ajutorul cromaticii elevii noștri au avut șansa să-și  exprime trăirile și sentimentele. Predarea online nu a fost o barieră în acest sens. Am reușit să ne atingem obiectivele propuse în acest moment al realității pe care fiecare îl resimțim.

Vedem acest proiect ca pe o oportunitate de colaborare între elevi, profesori și părinți. Îi felicităm pe toți pentru creativitate, un rezultat al unei colaborări speciale în orele online.

Rezultatele se pot vedea în expoziția montată digital pe care vă invităm să o vizionați… cum altfel, decât virtual!

Irina IonescuIrina Raluca Ionescu, profesor educație plastică

Coordonator: Irina-Raluca Ionescu, profesor educație plastică

Participă: elevii de gimnaziu și liceu din LTN

Juriu: 

prof. Anca Moraru, director executiv

prof. Alexandra Bărbulescu, director de comunicare 

Roxana Neacșu, profesor documentarist

Tiberiu Șerb, specialist grafică

Premianții vor beneficia de surprize literare cu sprijinul Bilbiotecii LTN

Expoziția poate fi vizionată pe canalul nostru de youtube sau pe blog