Turneu de tenis la LTN

Să nu credeți că suntem acei elevi cărora ne place doar matematica sau să stăm doar cu nasul între cărți. Suntem copii ca toți copiii din întreaga lume și cel mai mult ne place să ne jucăm, să alergăm, să sărim, să facem roata și câte și mai câte…  În fiecare pauză alergăm către terenul de sport pentru a ne petrece fiecare 10 minute de pauză jucând fotbal sau alte jocuri inventate de noi. 

turneu de tenis

Însă pe lângă aceste momente, școala noastră ne creează cadrul unde putem să dăm viață viselor noastre, să punem prima cărămidă a viselor noastre mărețe. Cel mai mult ne plac provocările sportive, iar ultima provocare de dinaintea vacanței de primăvară a fost să ne luptăm în luptă dreaptă, mânuind fiecare după puteri racheta de tenis, pentru a afla campionul „Turneului de tenis al clasei a III-a B”. 

Cu zâmbetul pe buze au arbitrat și ne-au încurajat profesorii noștri, Andreea Ion și Marian Tescu. Trei dintre colegii noștri s-au remarcat și îi felicităm pe cei trei mușchetari: Andrei, David și Tudor, dar și pe cei care au înțeles că cel mai important este să ne bucurăm de mișcare, să fim împreună, să învățăm să fim „fairplay”, să ne încurajăm colegii când scorul nu este favorabil lor și să ne felicităm adversarul atunci când jocul lui a fost reușit. 

Următorul turneu al clasei noastre va fi dedicat badmintonului.

Și nu uitați că totul este un „joc”, un joc așa cum ni-l descria Lucian Blaga în poezia Trei fețe:

Copilul râde:

„Înţelepciunea şi iubirea mea e jocul”.

Tânărul cântă:

„Jocul şi înţelepciunea mea e iubirea”.

Bătrânul tace:

„Iubirea şi jocul meu e înţelepciunea”

turneu de tenis