Excelență în informatică

LTN a participat la Olimpiada de Informatică! Competiția s-a dorit a suplini lipsa, în acest an, a etapelor Olimpiadei de Informatică și a Taberelor de Lot Național. Odată cu InfoPro s-a testat și o platformă online care să susțină un concurs cu câteva sute de participanți simultan. SEPI deține infrastructura necesară pentru a se adresa unui număr mare de elevi care să participe la diverse etape de selecție (județeană, națională, de alegere a loturilor reprezentative). Olimpiada s-a desfășurat în mai multe etape în perioada martie-aprilie 2021.

OSEPI – Olimpiada Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică – a înlocuit în acest an etapele Olimpiadei Naționale de Informatică. Au fost organizate online etapele de selecție (la nivel județean și național), în ciuda restricțiilor datorate pandemiei.

Nu este prima dată când pe lista premianților apare numele Liceului Teoretic Național din Bucuresti, reprezentat de această dată de Vlad Stancu, elev în clasa a XI-a A. La etapa națională, Vlad a obținut mențiune și Medalie de Bronz.

Felicitări, Vlad! Ai reușit să îmbini minunat munca, perseverența, seriozitatea, efortul continuu, cu inteligență, fantezie creatoare, inventivitate. Succesul tău a contribuit la renumele Liceului Teoretic Național dar mai ales la dezvoltarea ta academică.

Cherciu RodicaRodica Cherciu, profesor de informatică

SEPI este o asociație care-și propune să promoveze învățământul informatic românesc de performanță. Membrii SEPI sunt coordonatori și membri ai Comisiilor Naționale ale Olimpiadei Naționale de Informatică, ai Comisiilor de selecție a Loturilor reprezentative ale României pe parcursul celor aproape 30 de ani în care România a reprezentat una dintre forțele recunoscute pe plan mondial în domeniu.

În asociație se regăsesc cadre didactice cu o pregătire profesională de excepție, foști olimpici naționali și internaționali – studenți la renumite universități din țară și din străinătate, specialiști în domeniul IT, toți uniți de pasiuni comune: informatica, programarea și algoritmica.

Liceul Teoretic Național încurajează prin programele sale din Modelul LTN – Școală pentru Viață performanța în domeniul IT&C dar și adaptarea la oricare noi tehnologii ne vor fi de folos într-un viitor care nu va mai semăna cu ce cunoaștem astăzi. Profesorii noștri sunt dedicați domeniului și reușesc să atragă tot mai mulți elevi către domeniul informaticii. Felicitări și mult succes!