Citim. Știm

Ziua mondială a cărţii şi a dreptului de autor se sărbătoreşte, în fiecare an, la data de 23 aprilie, începând cu anul 1996, la iniţiativa UNESCO. Este timpul să celebrăm importanța cititului și să-i motivăm pe cei mici să devină viitori cititori de carte, să iubească și să integreze literatura în viața lor. Elevii Liceului Teoretic Național din clasa a III-a A recomandă următoarele titluri:

Ayanna Maria recomandă cartea:

„Charlie și Marele Ascensor de Sticlă” de Roald Dahl apărută la Editura Arhtur

Charlie a câştigat fabrica de ciocolată a domnului Wonka, dar aventurile prin care trece alături de bizarul personaj şi de ciudata sa familie nu sunt nici pe departe încheiate. Cu toţii sunt pasagerii Marelui Ascensor de Sticlă, maşinărie care-i va purta într-o fabuloasă călătorie prin spaţiul cosmic.

Armand a citit și recomandă cartea

”Star Wars. „Academia Jedi. Un nou ucenic de Padawan” de Jeffrey Brown apărută la Litera.
Toată viața am visat să merg la academia de piloți, la fel ca toți prietenii mei… dar am fost respins! Atunci a apărut un tip mic și verde, pe nume Yoda, care m-a invitat să mă înscriu la Academia Jedi. Acum învăț alături de extratereștri, roboți și bătăuși cu săbii laser, care pot să miște obiectele cu puterea minții!

academia jedi

15 zile fara internet

Maria recomandă cartea:

„15 zile fără internet” de Sophie Rigal-Goulard apărută la RAO

Părinții mei au decis că vom sta 15 zile într-un loc pe care NIMENI nu-l cunoaște și unde nu se întâmplă NIMIC NICIODATĂ. mai rău, va trebui să renunțăm la orice conexiune! Adio computer, consola, telefon mobil, adio viață modernă. Adio, fanii mei fideli.

15 zile fara internet

minciuni si spioni

Nicholas a citit și recomandă cartea:

„Minciuni și spioni” de Rebecca Stead apărută la Editura Arthur

Lucrurile nu merg prea bine pentru Georges: la școală nu are niciun prieten și unii colegii de clasă nu pierd nicio ocazie să se ia de el, iar acasă familia lui a fost nevoită să își vândă casa și să se mute la bloc. Aici se împrietenește cu Safer, băiatul de doisprezece ani care învață de acasă, și împreună înființează Clubul Spionilor.

minciuni si spioni

cine a pus piper in mare

Philip recomandă cartea:

„Cine a pus piper in mare. Poezii pentru copii” de Carmen Tiderle apărută la Humanitas Junior

„Cine a pus piper în mare?” este a patra carte a autoarei care a descoperit secretul cititului din plăcere la copii și pe cel al întoarcerii la copilarie a oamenilor mari, cu ilustrații de Petridean.

cine a pus piper in mare

Talentata Clementina

Thea a citit și recomandă cartea:

„Talentata Clementina 2” de Sara Pennypacker apărută la Editura Arthur

La școală, clasa a III-a va organiza un mare spectacol de talente. În timp ce colegii sar în sus de bucurie că vor urca pe scenă, Clementina intră în panică: nu are niciun talent, își spune ea. Ce număr să pregătească pentru eveniment? Așa începe cursa găsirii talentului perfect: să danseze step, să facă jonglerii cu o pisică și cu cești de cafea (pline!), să cânte o piesă de Elvis în timp ce fratele ei imită un câine?

Talentata Clementina

British Shorthair Cats

Ema a citit si recomandă cartea:

„British Shorthair Cats” de Katie Lajiness
Putem afla numeroase informații despre această specie jucăușă de pisică, dimensiunea și cum poate fi îngrijită.
British Shorthair Cats

Lecție realizată sub îndrumarea prof. documentarist Roxana Neacșu – Biblioteca LTN.