LTN în Miratopia

Școala de vară de afară – CooLTN

Ce este Miratopia, poate vă întrebați. Veți afla imediat ce veți parcurge alături de noi călătoria pe care elevii noștri de la Școala de Vară CooLTN au avut-o la această expoziție. 

Într-una din zilele săptămânii dedicate mișcării, am decis să îi implicăm pe copii într-o activitate care să presupună atât mișcare (mers pe jos, descoperirea de trasee alternative către stația de metrou, călătoria în sine cu metroul), cât și activarea simțurilor, văzând, atingând și ascultând în cadrul uneia dintre cele mai inedite activități din această vară.

Expoziția Miratopia – Intră în lumea extra senzorială, realizată în parteneriat cu National Geographic și Sun Plaza, este, așa cum organizatorii au descris-o, un spațiu unic, cu proiecții video interactive, care promovează natura și tehnologia digitală totodată. Copiii au fost „invitați” să parcurgă călătoria în cele 7 ținuturi magice, cu detalii uimitoare inspirate de lumea subacvatică sau terestră, de înaltul cerului, până la spațiul cosmic.

În lumea acvatică, copiii au stat aproape de rechini și de meduze, bucurându-se de prezența lor și de mișcările relaxante pe care le-au transmis. Au continuat aventura într-un spațiu terestru liniștitor, în lanul de grâu, sub cerul liber. S-au aventurat apoi în pădurea magică, un spațiu inspirat din basme, cu fluturi și licurici, animăluțe și copaci strălucitori. Călătoria a continuat spre cer, unde, prin mișcările bine alese, ajutați de tehnologie, au schimbat forma norilor. Ușor, ușor, silueta noastră s-a transformat în lumină și am pășit spre soare. Copiii s-au minunat de culorile unei explozii stelare, iar la final s-au plimbat printre planete, descoperind astfel spațiul cosmic.

Dincolo de frumusețe și de atracția pe care imaginea și muzica au avut-o asupra copiilor, activitatea a fost una cu scop educativ, promovând curiozitatea pentru cunoașterea lumiii înconjurătoare, a științei și a utilizării tehnologiei în scopuri care să fie utile în școală.