Liceul Teoretic Național participă pentru al patrulea an consecutiv la Olimpiada pluridisciplinară Tuymaada, Republica Sakha

Anca Moraru
prof. Anca Moraru, Director Executiv

Liceul Teoretic Național participă, pentru a patra oară consecutiv la Olimpiada pluridisciplinară TUYMAADA, organizată de Ministerul Educației și Științelor din Republica Sakha. Desfășurată pe durata a două zile, 26 și 27 iulie 2021, timp de cinci ore în fiecare zi, acest eveniment este o ocazie ca elevii pasionați de disciplinele științifice să concureze cu echipe din Federația Rusă, Singapore, România, Iran și Bulgaria. Obținerea unei medalii la această olimpiadă este un rezultat important pentru portofoliul oricărui elev și o certificare a excelenței pe care acesta a reușit să o atingă în ceea ce privește pregătirea, cunoștințele și competențele dobândite la vârsta sa.

Elevii participanți din partea Liceului Teoretic Național sunt: 

Matematică: Păișanu Constantin-Tudor, clasa a XI-a, Sfia Anca-Mihaela, clasa a XI-a; 

Fizică: Gorănel Theodora-Maria, clasa a X-a;

Informatică: Stancu Vlad-Ștefan, clasa a XI-a.

Echipa de cadre didactice coordonatoare din partea LTN – prof. dr. Silvia Moraru, prof. Daniel Petriceanu, prof. dr. Ioana Stoica, prof. Rodica Cherciu au ales această olimpiadă ca parte a parcursului școlar pentru elevii noștri pasionați de științe datorită nivelului înalt de exigență academică pe care înscrierea și participarea le necesită. Membri echipei de elevi LTN se pregătesc pentru cariere în domenii științifice, iar rezultatele obținute vor constitui un plus semnificativ pe drumul alegerilor pe care le vor avea de făcut în ceea ce privește educația universitară.

De ce am vrut să particip la Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada?

Am vrut să particip la acest concurs datorită pasiunii mele pentru matematică și cu dorința de a-mi face noi cunoștințe printre elevii de pe tot globul. 

Anca Mihaela Sfia, Clasa a XI-a

Din motivul pentru care participă orice elev la un concurs: pasiune pentru subiect și dorința de a-și testa cunoștințele în cadrul unei competiții.

Constantin-Tudor Păișanu, Clasa a XI-a

Până în acest an am participat la această olimpiadă la disciplina chimie, dar în acest an nu s-a organizat proba de chimie. Cu această ocazie am putut să-mi cunosc nivelul și la fizică, într-o competiție importantă, la nivel internațional.

Theodora-Maria Gorănel, Clasa a X-a

Mi-am dorit să particip și la acest concurs, așa cum îmi place să fiu prezent la toate concursurile importante legate de pasiunea mea, informatica.

Vlas Ștefan Stancu, Clasa a XI-a

Cum a fost experiența din acest an pentru tine?

Mă bucur că am participat în acest an. Concursul s-a desfășurat de minune iar problemele au fost frumoase.

Anca Mihaela Sfia, Clasa a XI-a

Mi-a plăcut organizarea online a concursului, fiind chiar mai bună decât cea de anul trecut.

Constantin-Tudor Păișanu, Clasa a XI-a

Organizarea a fost foarte bună. Gradul de dificultate al problemelor a fost unul ridicat, dar cu aplicații în viața reală.

Theodora-Maria Gorănel, Clasa a X-a

Experiența din acest an a fost interesantă și inedită, atât prin modul său de desfășurare, cât și prin complexitatea problemelor.

Vlas Ștefan Stancu, Clasa a XI-a

Cum vă este de folos participarea la acest concurs internațional?

Concursul m-a ajutat să descopăr nivelul meu de matematică. Problemele mi-au testat cunoștințele și sunt fericită că am învățat tehnici noi de rezolvare.

Anca Mihaela Sfia, Clasa a XI-a

Deși am participat la foarte multe concursuri de-a lungul anilor, cred că din fiecare am avut ceva nou de învățat și cu siguranța și acest concurs este unul din acestea.

Constantin-Tudor Păișanu, Clasa a XI-a

Pentru mine este prima olimpiadă cu durata de cinci ore desfășurată online. Nu a fost ușor, dar mi-am demonstrat că se poate. Altfel, mi-a lipsit interacțiunea fizică, timpul liber în care interacționam cu elevi alte țări.

Theodora-Maria Gorănel, Clasa a X-a

Consider că orice experiență este benefică, aceasta ajutându-mă în special să descopăr spre ce tinde domeniul meu de interes, informatica și unde mă situez eu în raport cu competitorii mei internaționali, în vederea profesiei pe care vreau să o urmez.

Vlas Ștefan Stancu, Clasa a XI-a

Dorești să mai participi și anul viitor?

Dacă se poate, desigur!

Anca Mihaela Sfia, Clasa a XI-a

Nu cred ca mai pot participa anul viitor din cauza vârstei 🙂

Constantin-Tudor Păișanu, Clasa a XI-a

Da, desigur!

Theodora-Maria Gorănel, Clasa a X-a

Cu siguranță, dacă acest lucru va fi posibil!

Vlas Ștefan Stancu, Clasa a XI-a