Olimpiada de Benzi Desenate

Poveștile campionilor se pot scrie inclusiv pe benzi desenate. Copii din România s-au întrecut anul acesta, în cadrul celei de a doua ediții a Olimpiadei de Benzi Desenate (Olimpiada BD), dedicată Jocurilor Olimpice de la Tokyo, să realizeze cele mai frumoase lucrări cu tema: Poveștile campionilor olimpici ai României, Eroii sportului românesc! Expoziția cu lucrările câștigătorilor Olimpiadei de Benzi Desenate, ediția a IIa-a, 2021 poate fi vizitată la Casa Filipescu-Cesianu / Muzeul Vârstelor (Calea Victoriei nr 151) până la data de 31 august 2021.

Liceul Teoretic Național se mândrește cu participarea la această competiție a elevilor pasionați de benzi desenate. Sub coordonarea doamnei prof. Irina Ionescu (profesor de educație plastică la LTN), elevii noștri au obținut premii la Olimpiada de Benzi Desenate!

  • Teodora Mateescu, clasa a X-a – premiul I
  • Eva Vînătoru, clasa a VI-a – premiul II
  • Andrei Chesăraicu și Alexandra Vevera, clasa a VI-a – Mențiune

Spiritul Olimpic ne caracterizează tot anul școlar dar iată, că și în vacanță ne manifestăm creativ și ne înscriem la competiții. Inițiată de Mihai Ionuț Grăjdeanu – autor și profesor de benzi desenate, sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român, ediția din acest an ne-a adus mai aproape de Poveștile campionilor olimpici ai României, de Eroii sportului românesc (tema concursului). Evenimentul este desfășurat sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Tema ediției de anul acesta a încurajat participanții ca lucrările să abordeze: povestea unuia sau mai multor campioni olimpici ai României; spiritul olimpic; una dintre valorile olimpismului: excelența, spiritul de echipă, prietenia, fair play-ul, toleranța, respectul, bucuria aflată în efort, echilibrul dintre corp și minte.

Pentru elevii din București, câștigători ai locurilor 1, 2 sau 3 la Olimpiada de benzi desenate: joi 19 august, ora 11, vom fi la Casa Filipescu Cesianu, calea Victoriei nr. 151 pentru a oferi diplomele și premiile celor care nu le-au primit pe 5 august. 

Olimpida de benzi desenate 2021

„Prin Olimpiada de Benzi Desenate, îmi doresc să-i atragem pe copii și tineri să descopere ce înseamnă să fi campion la Jocurile Olimpice și mai ales, să fi inspirat să practici sportul de plăcere sau de performanță. Arta și sportul se împletesc foarte bine și sunt ghidate după principii similare. Pionii principali în ambele domenii sunt exercițiul, voința, dorința și nu în ultimul rând talentul. Important este să-ți dorești, să ai curajul să încerci și apoi să-ți urmezi visul. Oricât de greu ar fi, dacă ești călăuzit de dorința de a realiza ceva, de a trece linia de sosire, este imposibil să nu reușești. Le spun mereu elevilor mei și tuturor copiiilor și tinerilor care participă la orele de curs sau atelierele mele, că nu există desen greșit, ci abordare diferită, iar prin lucrările primite în cadrul olimpiadei noastre, acest lucru a fost demonstrat. Au fost trimise un număr mult mai mare de lucrări față de anul trecut, din toate colțurile țării. Ceva i-a stârnit pe copii și acest lucru mă bucură. Sper că și-au descoperit noi talente sau o nouă pasiune” 

Mihai Ionuț Grăjdeanu, inițiatorul Olimpiadei de Benzi Desenate.

https://www.radioromaniacultural.ro