Începe al X-lea an școlar la

Liceul Teoretic Național

#10anidenota10 #10aniLTN
Silvia Moraru

prof. dr. Silvia Moraru, 

Director și fondator al LTN

Ne apropiem cu pași repezi de începerea cursurilor anului școlar 2021/2022. Acest an școlar va începe cu cel mai mare număr de elevi înscriși la LTN până în acest moment. Le dorim Bun venit! sau Bun găsit!, mult succes și un an școlar plin de experiențe folositoare de învățare tuturor celor 327 de elevi ai comunității LTN. 

Angajamentul echipei LTN față de dumneavoastră rămâne același: o bună pregătire academică, ancorată în realitate și descoperirea și stimularea resurselor de creativitate ale fiecărui elev și respectarea valorilor Modelului LTN – „Școală pentru Viață”.

Așa cum v-am obișnuit, școala noastră a demarat toate acțiunile necesare pregătirii noului an școlar, indiferent de măsurile adoptate de autoritățile statului privind modul de desfășurare al cursurilor școlare (față în față/ online). Câteva repere ale activității noastre din această perioadă sunt redate mai jos.

Astfel, vă aducem la cunoștință că în perioada 25 august – 2 septembrie 2021 s-a desfășurat o nouă Sesiune de pregătire continuă a Echipei LTN. Ca urmare a unui parcurs pandemic și în anticiparea unui an aniversar (10 ani de activitate a LTN), programul modulului a fost unul complex, venind în confirmarea experienței dobândite de-a lungul timpului de către școala noastră. 

În cadrul acestei sesiuni am avut privilegiul să ne formăm abilități pentru a fi pregătiți în anul școlar următor, în timp ce invitații de seamă care au acceptat să ne fie alături – președintele Academiei Române, acad. Ioan-Aurel Pop, vicepreședintele Academiei Române, acad. Răzvan Theodorescu, Bart Verswijvel – Senior Adviser, European Schoolnet, expert Future Classroom, conf. dr. Anca Streinu-Cercel, Dr. Alin Popescu – ne-au instruit și ghidat în ceea ce înseamnă cultura generală în școala românească, educația în contextul realităților actuale, metode inovative de predare (Future Classroom), cum să acordăm primul ajutor, ori ce comportamente să adoptăm privind sănătatea în perioada pandemiei.

Distinct în programul Modulului de pregătire s-a regăsit Reuniunea Consiliului Științific al Liceului Teoretic Național, eveniment la care au participat persoane a căror activitate a adus schimbări importante în societatea românească (vezi aici Membrii Consiliului Științific ai Liceului Teoretic Național) și care în acest an a oferit oportunitatea participării întregii Echipe LTN: Școală  – Părinți – Elevi. 

Temă abordată în acest Modul de pregătire continuă, dar și parte integrantă a inițiativei LTN de a se pregăti pe toate planurile pentru primirea elevilor în Campusul școlar, Future Classroom/ Clasa Viitorului este un spațiu de predare-învățare avangardist, complet echipat și reconfigurabil, împărțit în zone de lucru: investigare, creare, prezentare, interacționare, schimb de idei și zona pentru dezvoltare. Organizarea unei astfel de săli a reprezentat pentru LTN o adevărată provocare, nu doar la nivel de investiție și organizare a spațiului, ci, în special, la nivelul resursei umane. Trainer și un real ajutor în acest sens ne-a fost domnul Bart Verswijvel – Senior Adviser în cadrul European Schoolnet, care timp de două zile a instruit cadrele didactice din LTN cum să aplice conceptul de Învățare activă/ Active learning în Clasa Viitorului. Credem că această inițiativă va fi pe placul elevilor noștri, reușind să creăm un spațiu care să corespundă cerințelor generației actuale.

Totodată, așa cum se întâmplă în mod constant, pe parcursul verii LTN a desfășurat lucrări de igienizare, dezinfectare, întreținere a spațiului exterior și a bazinului de înot. De asemenea, infrastructura IT a fost îmbunătățită și completată cu un laborator informatic mobil, care va contribui la buna desfășurare a cursurilor școlare, în condițiile utilizării tehnologiei în mod constant, în actul didactic. În ceea ce privește siguranța colectivă, în context pandemic, LTN a asigurat dotările necesare respectării normelor de siguranță pentru elevi, Echipa LTN și părinți.

În ceea ce ne privește, întreaga Echipă LTN este motivată și pregătită să continue să desfășoare și în acest nou an școlar lecții de calitate, pentru toate disciplinele, indiferent de condițiile pe care situația le va impune astfel încât toți elevii să își atingă potențialul maxim, așa cum ne dorim cu toții. 

Am început cu 38 de eleviAstăzi avem peste 320 de elevi